ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 iul. 2014

Tarta cu ciuperci




O tarta cu ciuperci pe cat de simpla pe atat de gustoasa! Pentru ca uneori placerea vine din lucrurile simple.


Ingrediente:

pentru aluat:

250 gr faina
1 plic drojdie uscata
1 lingurita miere
1/2 lingurita sare
125 ml lapte
75 ml ulei

pentru topping:
100 ml smantana pentru gatit
1 ou
1 lingurita amidon
1/2 lingurita nucsoara
sare de mare
piper




 
Mod de preparare:



Punem intr-un bol faina, drojdia si sarea. Adaugam mierea, laptele si uleiul si omogenizam. Rasturnam aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantam pana devine nelipicios. Daca este cazul mai adaugati putina faina, in functie de gradul de absortie al acesteia cantitatea de faina poate varia usor. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.



Intindem o foaie rotunda si punem in forma (32 cm)  presand usor marginile. Lasam inca 10-15 minute la dospit. apoi intepam cu o furculita toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.



Amestecam intr-un vas smantana pentru gatit, oul, o parte din ciuperci (pastram cateva deoparte), amidonul, sarea, piperul si nucsoara. Amestecam pana la omogenizare.
Intindem topingul astfel obtinut pe toata suprafata tartei, asezam ciupercile ramase deasupra si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.


Taiem felii si o putem servi atat calda cat si rece.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Buna Vio, cred ca ar trebui sa faci un update la reteta asta; in ceea ce priveste cantitatea ingredientelor pt aluat in mod special, am mers pe indicatiile tale si nu a iesit ok.Poate mai putin lapte sau mai multa faina.

    De asemenea vezi ca ai mentionat la ingrediente pt topping acel ou dar nu l-ai mai inclus in reteta propriu-zisa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, in privinta oului intr-adevar ai dreptate si iti multumesc pentru atentionare, am editat acum, se adauga odata cu smantana. Cat despre aluat in general la aluaturile cu faina cantitatea de faina poate fi variabila. Faina in functie de tipul acesteia are grad de absortie diferit. In fotografii se observa cam care ar trebui sa fie consistenta aluatului, tu trebuie doar sa adaugi faaina putin cate putin pana ajungi la consistenta optima. Eu de exemplu aici am folosit faina de tara.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes