ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 mar. 2013

Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca presata



Ingrediente:

pentru blat:

250 gr unt sau margarina
300 ml lapte
200 gr faina
4 oua
sare, piper
frunze de patrunjel

pentru umplutura:

300 gr crema de branza cu smantana Delaco
100 gr unt
cateva frunze de ceapa verde
cateva fire de marar
cateva fire de patrunjel
sare, piper alb 
6-7 felii sunca presata

Mod de preparare:




Punem crema de branza intr-un bol. adaugam patrunjelul, mararul si ceapa verde tocate marunt.



Adaugam untul moale, sarea si piperul si omogenizam.



Se topesc 150 gr unt intr-o craticioara dam deoparte si adaugam faina. .Se adauga imediat laptele si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se da deoparte de pe foc si se adauga ouale intregi si putina sare si se mixeaza. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smanatani care curge.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 32*35)



Adaugam pe toata suprafata aluatului frunzulite de patrunjel. Ideea cu patrunjelul am preluat-o din retetarul Dr Oetker.



Dam la cuptoir la foc mediu pana se rumeneste usor pe fund.



Rasturnam cu fundul in sus pe o alta hartie de copt si desprindem cu grija hartia.



Lasam putin sa se racoreasca ( nu foarte mult, doar cat sa nu fie foarte fierbinte) apoi  intindem crema de branza pe toata suprafata.



Asezam deasupra feliile de sunca presata.



Rulam strans si dam la frigider pentru cateva ore. Eu am infasurat-o si in folie de aluminiu. Dupa ce s-a intarit bine taiem felii. 



Distribuie daca iti place:

21 de comentarii :

  1. Pentru blat trebuie 250 gr margarina sau 150 gr ? La ingrediente ai scris 250 gr iar la instructiuni ai specificat 150 gr margarina. Multumesc :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,va rog mult,dati-mi si dimensiunile tavii in care ati copt blatul?

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi cer scuze,nu fusesem atenta mai sus.Am vazut ca postati si dimensiunea tavii in care coaceti de obicei.Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua...am incercat sa fac si eu si la copt tot aluatul mi s-a ridicat in sus nu mai e deloc uniform(arata ca muntii Carpati foaia mea :))) ....ce am facut gresit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu imi pot da seama de ce, ati pus cumva praf de copt? Sau ati pus ouale batute?
      Fac adeseori blatul asta de rulada cu diverse umpluturi, dar nu mi s-a intamplat niciodata sa se umfle la copt.

      Ștergere
  5. Si a mea e tot ca Muntii Carpati si am respectat intocmai reteta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acelasi raspuns il pot da ca si la comentariul anterior, eu am facut blatul asta de fff multe ori, niciodata nu mi s-a intamplat, nu imi pot da seama de ce vi s-a intamplat asta. Se poate intampla asta fie daca ai pus praf de copt fie daca ai batut ouale inainte sa le pui in compozitie.
      Uite aici inca o varianta cu acelasi blat: http://www.caietulcuretete.com/2010/03/rulada-cu-ciuperci.html

      Ștergere
  6. si al meu s-a umflat tare si a crapat

    RăspundețiȘtergere
  7. Si a mea s.a denivelat toata...:( probabil depinde de cuptor

    RăspundețiȘtergere
  8. Si a mea s-a denivelat...in plus, este prea multă crema de brânză si da pe afara. M-am putut pune asa ceva pe farfurie. Păcat de ingrediente pt ca e scumpa rulada per total.

    RăspundețiȘtergere
  9. Data viitoare incearc s aintepi din loc in loc rulada, poate nu se mai umfla la copt.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si mie mi s-a facut aluatul ca muntii carpati! nu am pus praf de copt, am pus doar ce scrie in reteta, dar aluatul creste in lungime, probabil pt ca nu are bicarbonat, nu are loc sa creasca in lungime si atunci se crapa si urca in sus, nu am cum servi asa ceva, o gramada de bani aruncati :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai oameni buni, eu nu reusesc sa va mai inteleg, nu stiu ce nu faceti bine dar am facut de cel putin 10 ori acest aluat pentru rulada cu diverse umpluturi si niciodata nu mi s-a intamplat sa arunc aluatul, intotdeauna a iesit asa cum trebuie.
      Uite aici o alta rulada cu acelasi aluat: http://www.caietulcuretete.com/2010/03/rulada-cu-ciuperci.html
      Uite si aici rulada cu acelasi aluat incercata de o cititoare a blogului: https://www.facebook.com/Caietulcuretete/photos/a.641802032518663.1073741825.208711319161072/641804925851707/?type=3&theater
      Alta aici: https://www.facebook.com/Caietulcuretete/photos/a.641802032518663.1073741825.208711319161072/683320915033441/?type=3&theater
      Si aici: https://www.facebook.com/Caietulcuretete/photos/a.641802032518663.1073741825.208711319161072/714144861951046/?type=3&theater
      Uite aici cineva a facut aceeasi reteta de blat: http://dragomirnadina.blogspot.ro/2011/02/rulada-cu-ciuperci.html
      Inca una aici, exact acelasi aluat: http://sagatimgustos.blogspot.ro/2011/05/rulada-cu-ciuperci.html
      Uite aici acelasi blat pe un forum si daca te vei uita pe toate paginile vei vedea ca cititorii au pus poze cu rulade facute de ei dupa acea reteta: http://forum.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/16791/Rulada-cu-ce-vreti/
      Si ma opresc aici ca am pierdut destul timp rascolind internetul. In concluzie reteta NU este gresita! Daca mi-a iesit mie de zeci de ori, daca multi au facut-o cu succes, eu ce pot sa mai spun?

      Ștergere
  11. Am afcut blatul asta de nenumarate ori, de fiecare data mi-a iesit super bun si am folosit diverse umpluturi, pt.aperitive sau de dulce,numai ca eu ouale le separ si adaug galbenusurile dupa ce compozitia de lapte cu unt am lasat-o un pic sa se racoreasca,intre timp , pun albusurile la robot si le bat spuma tare, apoi il adaug pe rand, usor,in compozitia de unt,faina si lapte, apoi torn intr-o tava mare,(tava de aragaz)tapetata cu hartie de copt, pe care am uns-o cu putin ulei si am presurat putina faina, dau tava la cuptor, preincalzit in prealabil, la fracara mare , primele 20 min,apoi mai intorc tava si functie de cum se rumeneste mai micsorez putin flacara cuptorului. Dupa ce scaot tava din cuptor, pun un prosop pe ea si las blatul sa se raceasca in tava in care s-a copt.Dupa ce s-a racit, desprind hartia ,intorc foaia pe partea cealalta ,pe aceeasi hartie si aplic umplutira dorita, rulez strans,daca vreti schimbati hartia dupa ce ati rulat foaia , cu hartie de ambalat. Asta-i tot secretul ca blatul sa iasa bine :)

    RăspundețiȘtergere
  12. La cate grade coaceti aceasta rulada la un cuptor electric si la ce pozitie a cuptorului (cu ventilatie, fara ventilatie), pentru ca intr-adevar am facut aceasta rulada la un cuptor cu gaze si a iesit foarte bine, dar la cuptorul electri s-a umflat si a crapat?

    RăspundețiȘtergere
  13. Am facut-o astazi,pt maine seara si vreau sa spun cs nu m-am rezistat si am taiat o felie,mi-a iesit perfecta ,exact ca a d-voastra si la gust deeelicioasa ,mulumim de reteta si un an nou binecuvantat

    RăspundețiȘtergere
  14. Am facut o astazi pt masa de revelion si mi-a iesit perfect si ca aspect si ca gust,multumim de reteta

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes