ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 mar. 2013

Tort cu crema de iaurt si zmeura


"Daca vrei sa iti aduci aminte de zilele insorite de vara, te invitam sa deschizi un borcan de dulceata si aroma fructelor te va purta catre vacantele copilariei." Asa au scris prietenii mei de la Bunatati din natura pe site-ul lor, si credeti-ma au avut perfecta dreptate! Ei au reusit ceea ce doar bunicile noastre reuseau sa faca, au inchis natura intr-un borcan, un coltisor de rai, o portie de sanatate! 
Eu am testat astazi siropul natural din zmeura de padure iar rezultatul a fost cu mult peste asteptari! a fost cred printre cele mai gustoase torturi de pana acum. Va recomand cu mare drag produsele de la Bunatati din natura, va promit ca nu veti regreta!

Ingrediente:

pentru blat:

2 oua
50 gr zahar
50 gr ciocolata amaruie
75 ml lapte
50 ml ulei
125 gr faina
1 lingurita praf copt
1 lingurita esenta rom

pentru crema:

500 gr iaurt gras
100 gr zahar pudra 
500 ml frisca lichida
150 ml sirop natural de zmeura de la Bunatati din natura
3 plicuri gelatina
300 gr zmeura

pentru jeleu:

200 gr zmeura
1 plic gelatina
4 linguri zahar brun
4 linguri sirop natural de zmeura de la Bunatati din natura

pentru decor:

frunze din ciocolata alba
trandafiri din plastelina de ciocolata alba






Mod de preparare:

Batem ouale cu zaharul .
Topim ciocolata impreuna cu uleiul la microunde , lasam sa se racoreasca putin si adaugam peste oua.
Adaugam laptele si esenta de rom.Adaugam faina, pliculetul de praf de copt si omogenizam.
Turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.



Dam la cuptor. Cand s-a desprins de pe margine este gata. Nu il lasati prea mult pentru ca s eva usca, blatul trebuie sa aiba aspect umed.



Mixam iaurtul si adaugam peste el siropul natural din zmeura de padure. Se vede cat de gros si concentrat este, va da tortului un gust nemaipomenit de bun!



Batem frisca cu zaharul pudra pana se intareste.



Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o adaugam in crema de iaurt, apoi adaugam peste frisca si omogenizam. eu am folosit doar doua pliculete de gelatina si din pacate sectiunea se vede ca nu e foarte reusita, crema fiind putin cam moale. Va sfatuiesc sa folositi trei asa cum am scris in lista de ingrediente.



Asezam blatul pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Blatul fiind umed nu necesita insiropare.



Zmeura o decongelam si o lasam la scurs. Adaugam o parte din crema de iaurt, presaram apoi zmeura, iarasi crema, zmeura, si la final crema. Nu amestecati zmeura in crema de iaurt decat daca aveti proaspata.Cea congelata s-ar sfarama si ar colora si crema.



Dam la frigider pana se intareste.
Punem 200 gr zmeura intr-un vas pe foc, adaugam siropul scurs de la zmeura folosita pentru crema, siropul de zmeura si zaharul si dam in clocot. Lasam sa se raceasca apoi adaugam gelatina dizolvata.
Turnam jeleul deasupra tortului si dam la rece.



Trecem pe marginile formei de jur imprejur un cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte. Desprindem apoi inelul din jurul tortului.



Pregatim frunzele din ciocolata alba. Aici am explicat pas cu pas cum se fac:http://www.caietulcuretete.com/2013/01/cum-se-fac-frunzele-din-ciocolata.html 
Pregatim apoi trandafirii din plastelina de ciocolata. Zilele urmatoare voi posta tutorialele despre cum se face plastelina de ciocolata si trandafirii din ciocolata.
Formam un buchetel de trandafiri incadrat de frunzulite. Punem putina ciocolata alba topita intr-o punguta, intepam usor la un capat si trasam spirale pe hartie de copt. Dam la rece apoi le asezam pe tort.



Tortul este racoros, nu foarte dulce, insa daca aveti si musafiri care prefera torturile dulci puteti sa serviti tortul cu toping din sirop de zmeura, vor fi incantati, cu siguranta!




Distribuie daca iti place:

13 comentarii :

  1. Arata delicios!
    Esti o sursa de inspiratie!
    Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata minunat,cat de curand il voi incerca

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur ca exista oameni care vor sa ajute si pe altii. multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. felicitari si sarbatori fericite! cu siguranta multi dintre noi le vom folosi!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. arata foarte bine ! de unde ai cumparat inelul reglabil pentru tort ca eu caut inebunita si nu gasesc ....

    RăspundețiȘtergere
  6. Siropul natural de zmeura poate fi inlocuit,daca da, cu ce anume? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bun tortul! Eu am adaptat reteta, in sensul ca am folosit iaurt cu gust de vanilie si in loc de zmeura, am pus piersici din compot! Delicios!

    RăspundețiȘtergere
  8. Te rog sa-mi spui daca exista riscul sa se topeasca trandafirii de decor, cum se topesc cei din pasta de zahar, cand sunt pe alt suport (in cazul asta jeleu) decat cel tip fondant. Cat au rezistat la tine? Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest tort a devenit preferatul familiei, asa ca il fac cu fiecare ocazie de cand l-am descoperit acum cativa ani. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes