ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

14 mar. 2013

Pizza Hawai


Pizza Hawai, pizza delicioasa cu sunca si ananas, combinatie ce poate parea ciudata insa are un gust extraordinar de bun si miroase demential de bine!



Ingrediente:

pentru aluat:

500 gr faina
250 ml apa
7 gr drojdie uscata
3 linguri ulei de masline
1 lingurita zahar
1 lingurita sare

pentru umplutura:

1 ananas
250 gr mozzarella
250 gr prosciutto
2 linguri sos de rosii
1 lingurita condiment pt pizza


Mod de preparare

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit. O lasam pana isi dubleaza volumul.
Intr-un vas punem faina si sarea, facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita. Adaugam si uleiul de masline
Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat elastic. Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.
Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul. O sa rezulte un aluat bine aerisit.
Ungem tava cu putin ulei de masline sau tapetam cu hartie de copt.
Blatul pentru pizza nu il vom intinde cu sucitorul. Luam o bucata o asezam in tava apoi cu degetele o presam pana ajunge pe margini. Cu ajutorul unei furculite intepam suprafata blatului (mai putin marginile) ca sa nu se umfle foarte tare la copt.


Cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata blatului cu sos de rosii.


Asezam pe toata suprafata ananasul taiat feliute, mozzarella rupta bucati si feliile de prosciutto.


Presaram condimentul  pentru pizza.


Dam la cuptor pana se rumeneste usor.



Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Imi place mult combinatia, Vio! DELICIOASA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu cat e de buna ! Tudor e specialistul meu in pizza.Noi am incercat pizza asta hawaiana si cu putina branza bleu ,pe langa mozzarella ! Te asigur ca n-o sa-ti displaca !

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata minunat!Pentru ca imi place blogul tau si il vizitez des, l-am nominalizat la Liebster Award. Sper sa te bucure vestea :)
    Gasesti detalii aici:
    http://le-cose-animate.blogspot.ro/2013/03/my-liebster-award.html

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes