ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 feb. 2016

Pizzette cu salam


Va amintiti de Johann, sasul cel intelept? Va povesteam acum ceva vreme ca am mers pe mana lui si i-am acordat votul meu de incredere. Va povesteam cu cateva zile in urma si despre noua imagine si noua eticheta a Salamului Sasesc despre care puteti citit mai multe pe www.6sasi.ro, si tot acolo puteti vizualiza si noua reclama, ce pe mine una m-a cucerit si imi face pofta de fiecare data cand o ascult!
Ei bine, am decis ca Johann, cu intelepciunea lui netarmuita, merita sa fie invitatul meu la masa si m-am tot framantat intrebandu-ma ce as putea sa-i pregatesc ca sa il impresionez?
Daca ati urmarit reclama atunci ati aflat fara indoiala ca Johann e cel ce se gandeste de doua ori inainte sa taie, asa ca am zis sa tai si eu frumos si ordonat feliile de Salam Sasesc si sa le valorific in niste pizzette cum n-a mancat neam de neamul lui  de sasi! Il voi cuceri cu siguranta si le va savura pana la ultima firimitura!



Ingrediente:

pentru aluat:

500 gr faina
250 ml apa
7 gr drojdie uscata
3 linguri ulei de masline
1 lingurita zahar
1 lingurita sare

pentru topping:

100 gr Salam Sasesc
50 gr ciuperci
50 gr masline feliate
3 linguri sos de rosii
250 gr cascaval
100 gr rosii cherry



Mod de preparare:

Eu am pus ingredientele pentru aluat la masina de paine, daca il framantati la mana puneti faina intr-un blo si faceti o adancitura in mijlocul acesteia. Adaugati zaharul, sarea si drojdia. amestecati apoi adaugati uleiul si apa calduta si framantati pana obtineti un aluat omogen, pe care il lasati la dospit pana isi dubleaza volumul.



Rasturnati aluatul pe suprafata de lucru infainata si framantati pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.


Impartim aluatul in sase si intindem  pe fiecare in parte sub forma unui dreptunghi.


Ungem cu sosul de rosii pe toata suprafata.


Presaram cascavalul ras apoi asezam Salamul Sasesc taiat fasii. Ei, ce ziceti, m-am descurcat bine? Cred ca Johann cel intelept ar fi mandru de mine!


Adaugam feliile de masline, ciupercile si rosiile taiate felii. Presaram din nou cascaval deasupra. Pliem marginile presand cu degetele dupa  fiecare pliere. La final intindem putin la capete.


Coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade circa 20 minute. Eu am folosit si functia de ventilatie.


Se savureaza cu mare pofta!







Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes