ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 feb. 2016

Pizza inimioare



Asa cum bine stiti pe 24 sarbatorim Dragobetele.  Dragobetele, echivalentul Valentine's Day-ului american, semnifica de fapt inceputul primaverii si in unele zone se sarbatoreste pe 24 februarie, in altele pe 1 martie. Dragobete, fiul Babei Dochia, simbolizeaza sarbatoarea dragostei in traditiile romanesti fiind considerat totodata de bun augur fiindca aducea in casele gospodarilor, prosperitate, fericire si noroc in dragoste.
Daca aveti in plan o cina romantica de Dragobete puteti include in planul vostru si inimioarele astea, sunt delicioase si cu siguranta il vor cuceri pe cel drag.




Ingrediente:

pentru aluat:

250 ml apa
3 linguri ulei masline
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
7 gr drojdie uscata

pentru sos:
1 lingurita zahar
1 lingurita otet
piper macinat
oregano


pentru umplutura:

250 gr salam
150 gr ciuperci Sun Food
250 gr cascaval







Mod de preparare:

Preparam mai intai aluatul. Modalitatea de pregatire a aluatului o gasiti dand click aici. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cat sta aluatul la dospit vom prepara sosul. Rasturnam continutul conservei de rosii cuburi Sun Food intr-o craticioara. Adaugam zaharul, otetul, piperul si oregano si fierbem pana ce va capata consistenta unui sos. Lasam sa se raceasca.



Rasturnam aluatul pe masa bine infainata, framantam pana nu se mai lipeste de maini si intindem o foaie dreptunghiulara de aluat. Intindem pe toata suprafata foii sosul de rosii.


Radem jumatate din cantitatea de cascaval peste sosul de rosii apoi adaugam salamul taiat fasii si ciupercile.
Radem deasupra restul de cascaval.


Incepem sa rulam strans aluatul din ambele parti astfel incat rulourile sa se intalneasca la mijlocul foii.


Cu un cutit bine ascutit taiem ruloul in felii de latimea a doua degete. 


Luam fiecare felie din rulou o asezam in tava si o alungim in partea de jos ca sa ii dam forma de inima.


Coacem inimioarele in cuptorul preincalzit la 200 gr circa 20 minute sau pana se rumenesc frumos.


Sunt delicioase!


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes