ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 feb. 2016

Cheesecake cu piersici



E luna dragostei, peste tot plutesc inimioare si declaratii dulci in atmosfera, si cum se apropie Valentine's Day cautam sa ii rasfatam pe cei dragi cu deserturi delicioase.
Putini stiu insa ca pe langa imprumutatul Valentine's Day al americanilor exista in calendarul ortodox pe data de 10 februarie si Valentina noastra a romanilor. Si cum cel de-al doilea nume al fetitei mele este Valentina am sarbatorit-o cu o armata de inimioare dulci pentru care am folosit compotul ei preferat, compotul de piersici in sirop slab indulcit de la Sun Food carora le multumim ca ne sunt mereu alaturi!


Ingrediente:

pentru blat:

180 gr biscuiti digestivi
100 gr unt

pentru crema:

200 ml frisca lichida
200 gr branza cremoasa
50 gr zahar pudra
4 jumatati de piersici din compot
10 gr gelatina granule

pentru jeleu:
20 gr gelatina





Mod de preparare:

Dam biscuitii la robot apoi ii punem intr-un vas. Adaugam untul topit si amestecam pana la omogenizare. Retineti ca biscuitii digestivi pot fi de multe tipuri asadar exista posibilitatea sa fie nevoie de mai ult sau mai putin unt, asadar cel mai bine ar fi sa adaugati untul putin cate putin.



Asezam in forme cate o lingura din compozitia de biscuiti si presam bine cu ajutorulunei lingurite. Eu am folosit o forma cu inimioare din silicon dar pe langa acestea am folosit si o forma de briose si am facut si cateva deserturi la pahar din aceeasi compozitie.
In principiu, cantitatile sunt suficiente pentru o forma mare, rotunda, cu diametrul de 32 cm.
Dam la frigider forma ca sa se intareasca blatul si in acest timp vom pregati crema.


Mixam frisca lichida pana cand devine ferma. Frecam branza cu zaharul pudra si o adaugam peste frisca.



Adaugam piersicile taiate cubulete mici.


Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj. Nu puneti gelatina fierbinte in crema pentru ca se va taia. Amestecam energic, imediat ce am adaugat gelatina, pana la omogenizarea totala.


Adaugam cate o lingura de crema in forme si nivelam. Dam la frigider si pregatim jeleul.


Punem in vasul blenderuluicompotul de piersici ramas (atat zeama cat si fructele ramase). Mixam apoi adaugam gelatina pe care o vom prepara conform indicatiilor de pe amblaj.  Turnam jeleul astfel obtinut deasupra cremei si dam din nou la frigider ca sa se intareasca. Este de preferat sa lasati cheesecake-ul la frigider peste noapte si sa il consumati a doua zi.


Desprindem usor cheesecake-urile inimioara din forme si le asezam pe un platou.



Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes