ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 nov. 2015

Supa de rata cu taitei


Ei bine daca pana acum supa de pui cu galuste era in topul preferintelor iata ca ea a fost detronata de aceasta data de supa de rata cu taitei de casa! De multa vreme n-am mai mancat o supa atat de gustoasa,  atat de ... mi-e si greu sa descriu in cuvinte, e supa perfecta ce sa mai, iar daca esti racit, esti infrigurat sau pur si simplu ai avut o zi proasta un bol fierbinte de supa de rata iti va rezolva toate problemele.
Rata a fost crescuta in curte de parintii mei, legumele sunt  tot de la ei din gradina, faina pentru taitei e suta la suta din grau, macinata chiar de ei la moara din sat iar ouale sunt tot de la ei din curte si cel mai probabil toate aceste detalii au facut din supa mea una perfecta!


Ingrediente

pentru supa:

tacamul de la o rata
3 morcovi
1 telina
1 praz
sare
patunjel verde

pentru taitei:

1 ou
faina cat curpinde
1 praf sare





Mod de preparare:

Desfacem rata si o taiem bucati. Pastram spatele, aripile si gatul si le spalam bine.


Puenem rata intr-o oala si completam cu apa si putina sare. Fierbem la foc mic.


Pe la jumatatea timpului de fierbere adaugam morcovul, telina si prazul curatate si taiate bucati. Daca supa a scazut completam cu apa fierbinte.


Dupa ce atat carnea cat si legumele sunt foarte bine fierte strecuram supa printr-o sita deasa. Vom pastra doar morcovul si carnea deoparte.

Punem supa strecurata in oala si fierbem in continuare.


Inca din primul moment in care am pus supa pe foc pregatim taiteii. Pentru modalitatea de preparare a taiteilor dati click aici
Stiu ca nu va place termenul "faina cat cuprinde" insa chiar e dificil de dat o canitate exacta, sunt multe variabile ce pot influenta: marimea oului, tipul acestuia (de tara sau de avicola), tipul de faina, gradul de absortie al acesteia, asadar cel mai bine este sa adaugati faina putin cate putin pana obtineti un aluat ferm dar maleabil. 
 

Punem taiteii in supa si ii lasam la fiert.


Ii fierbem cca 10-15 minute.


Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat marunt. Servim supa fierbinte si adaugam in bol unul-doi morcovi si cateva bucatele de carne. Eu am preferat sa desfac carnea de pe oase.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes