ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 nov. 2015

Pui cu taitei si legume


In tumultul unei lumi prea grabite, in vartejul prea multelor sarcini de indeplinit, in abisul promisiunilor desarte, cartea ramane oaza de speranta, picatura de adevar de care avem nevoie si de care ne agatam cu disperare. E sansa noastra spre mai bine, e deschiderea catre o lume mai buna.
Fetitei mele de 7 ani ii place foarte mult sa citeasca, ceea ce ma bucura nespus si cu mare drag ii cumpar carti asigurandu-i astfel hrana spirituala si punand bazele unui viitor promitator.
Din pacate nu toti copiii au aceasta sansa si sunt parinti care, fie nu-si permit sa cumpere carti, fie datorita gradului de educatie nu considera ca este necesar sa o faca. Si acesti copii merita o sansa iaripentru asta exista bibliotecile.
Doamna Georgeta Pogan este o bibliotecară care de ani buni parcurge peste 7 kilometri pe jos, dus-întors, până în satul Ponorel, din Munții Apuseni, unde elevii nu au bibliotecă și nici cărți după care să studieze.
Transavia demarează o campanie prin care fiecare rețetă gătită cu pui Fragedo primită de la voi, înseamnă o carte donată pentru copiii din Munții Apuseni care își doresc să învețe și să citească.
Trimite-ne rețeta ta și contribuie și tu la dotarea bibliotecii din satul Ponorel, munții Apuseni.
Afland de aceasta campanie m-am alaturat si eu cu mare drag si am pregatit o reteta cu carne de pui.
Puteti dona si voi o carte, trebuie doar sa pregatiti o reteta cu carne de pui si sa postati poza pe pagina de facebook Transavia 

sau pe pagina de facebook Caietul cu retete  folosind hastagul #gatescpentruocarte. O reteta gatita este echivalentul unei carti donate, cu cat mai multe retete cu atat mai multe carti.
Hai sa facem un gest frumos si sa ajutam acesti copii sa faca un pas spre o lume mai buna!




Ingrediente:

1 piept pui
2 cm radacina ghimbir
3 catei usturoi
3 linguri sos soia
1/ lingurita condiment 5 arome
500 gr amestec legume chinezesti
200 gr taitei de  orez
cateva fire ceapa verde

Mod de preparare:





Taiem fasii pieptul de pui si il rumenim usor.  Adaugam ghimbirul ras si usturoiul si lasam doar cat sa isi elibereze aromele.


Adaugam sosul de soia.


Punem apoi amestecul de legume. Eu am folosit amestec congelat fara sa le decongelez in prealabil.  Adaugam si amestecul de 5 condimente.


Sotam usor legumele si cand legumele sunt sotate suficient cat sa fie bine facute dar sa ramana totusi crocante adaugam taiteii fierti conform indicatiilor de pe ambalaj si bine scursi.


Amestecam si mai lasam cateva secunde pe foc. Daca este cazul mai adaugam sos de soia sau condimente.


Punem puiul cu taitei si legume in boluri si punem deasupra ceapa verd taiata rondele.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Am o intrebare : ce este acest amestec de 5 condimente ? De unde il cumpar,cum se numeste ? E la raionul cu produse chinezesti ? Delicioase retetele dvs. !

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte buni au iesit! multumesc de reteta!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes