ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 aug. 2013

Focaccia cu oregano



Ingrediente:

250 gr faina
150 ml apa
25 ml ulei masline
2 linguri apa
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
1/2 pliculet drojdie uscata(7 gr)
1/2 lingurita oregano





Mod de preparare:

Amestecam intr-un vas apa calduta, zaharul si uleiul apoi adaugam faina, sarea si drojdia. Framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Ungem o tava rotunda cu diametrul de cca 26 cm cu ulei de masline. Aplatizam aluatul si il asezam in tava avand grija sa aiba ulei pe ambele parti ca sa nu formeze crusta. Se lasa sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.



Apasam aluatul cu degetele pana atingem fundul tavii aluatul intinzandu-se astfel pe toata suprafata tavii. Amestecam doua linguri ulei de masline cu doua linguri de apa si ungem pe toata suprafata.



Presaram oregano pe toata suprafata.



Dam la cuptor pana se rumeneste usor.



Distribuie daca iti place:

15 comentarii :

  1. Acest aluat se mananca gol pur si simplu asa sau cu ceva anume. Este un fel de lipie? Eu fac un asemenea aluat dar il umplu cu branza sarata si se mananca asa. De aceea am intrebat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu fac la fel un fel de lipie umpluta cu branza sarata copata in tigaia de tefal pe aragaz . Am sa incerc si asa mai simpla copata la cuptao ca e mai sanatos :))

      Ștergere
  2. Focaccia e o specialitate italiana, un fel de paine, si se face in diverse variante, fie simpla, fie asezonata cu sare, rozmarin, busuioc, oregano, fie cu diverse umpluturi, exista chiar si variante dulci de focaccia. Se poate manca ca atare, fie cu diverse mancaruri.

    RăspundețiȘtergere
  3. o reteta de aluat foarte gustoasa...si nu in ultimul rand simplu de facut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tocmai am băgat o focaccia la cuptor!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. drojdie 7g sau 1/2 din pliculetul de 7g?

    RăspundețiȘtergere
  6. cate minute se lasa la cuptor?

    RăspundețiȘtergere
  7. Este bestiala reteta. Folosim de mai bine de un an reteta (doar ca pentru pizza)
    Mereu va pomenim cand o preparam 💜

    RăspundețiȘtergere
  8. Extraordinar de buna reteta si simpla de realizat in acelasi timp! Noi nu prea mancam paine, iar cand mancam, prefer sa fac aceasta focaccia la care mai adaug busuioc uscat, garlic powder si uneori piper. De asemenea eu folosesc un plic de drojdie uscata si iese un pic mai pufoasa (nu mult) .Va multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  9. eu pun felii de ardei kapia si masline iese dementiala

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna, nu am drojdie uscata am doar drojdie proaspata, cum fac?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes