ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 aug. 2013

Tarta rustica cu prune


Tarta rustica cu prune, o tarta nemaipomenita, de sezon, foarte buna si gustoasa minunata servita alaturi de un glob de inghetata.
Va recomand si tarta rasturnata cu prune si caramel, prajitura cu prune si aluat ras, prajitura pufoasa cu prune si iaurt, galustele cu prune, sau tartele cu prune si bezea. Mai multe retete cu prune gasiti aici, mai multe retete de tarte gasiti aici.


Ingrediente:


pentru aluat:

50 gr unt
50 gr zahar pudra
125 gr faina
3 linguri apa
1 ou mic
 
pentru umplutura:
 


1/2 kg prune 
30 g amidon 

 optional: 
2 linguri zahar brun  
un praf scortisoara 
 fulgi de migdale

 

pentru uns:
 
1 galbenus
2 linguri apa



Mod de preparare

Desfacem prunele in doua si indepartam samburii. Presaram amidonul si amestestecam bine. Daca prunele sunt acrisoare adaugati si putin zahar. Eu nu am pus zahar, pentru ca prunele au fost foarte dulci.

 



Frecam untul cu zaharul pudra, incorporam oul, apoi adaugam apa si faina. Omogenizam si dam la rece pentru cel putin 30 minute. Framantam aluatul pe masa infainata si intindem o foaie subtire. Punem foaia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si punem umplutura in mijloc lasand libera pe marigini o fasie cat o palma.



Adunam marginile in interior portiune cu portiune. Ungem tarta cu galbenus batut cu apa.

 



Dam la cuptor aproximativ 30 minute, cat sa se rumeneasca usor.

 

Tart noastra este gata si este senzationala servita cat inca mai este calda, alaturi de un glob de inghetata. 

 



Si o varianta in care umplutura a fost calita in prealabil cu zahar brun si scortisoara.



Distribuie daca iti place:

15 comentarii :

  1. Hmmm ce bine arata ! cu siguranta este foarte gustoasa ! servesc si eu o felie :)
    Pup si un sfarsit de saptamana relaxant sa aveti !

    RăspundețiȘtergere
  2. ioi, cum arata! mor de pofta! imi aduce aminte de lipia cu prune pe care o facea bunica de fiecare data cand facea paine. daca nu erau prune, folosea gem de prune. ah, ce vremuri! am salvat reteta, multumesc, de abia astept sa o prestez :)

    RăspundețiȘtergere
  3. mama,ce bunatate ai facut si ce-mi place!!

    RăspundețiȘtergere
  4. buna Vio..umplutura nu iese prea moale, nu va curge cand tai felii tarta, ca spui sa lasam prunele pe foc pana incep sa se inmoaie si-si lasa siropul...multumesc, Cornelia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca prunele tale sunt foarte coapte si moi cred ca poti sa sari peste prepararea termica, si doar sa le amesteci cu putin zahar si scortisoara. Ale mele au fost cam tari. In momentul taierii a curs putin sirop, dar am taiat-o calda inca fiindca se insera si nu mai puteam face pozele.Dupa ce s-a racit complet s-a putut manca fara probleme, nu a curs deloc umplutura de pe felie.

      Ștergere
  5. Super tarta,Vio!Imi place,merge cu orice fruct....si daca o sa adaugi o lingura cu pesmet peste fructe...Cornelia....o sa mai absoarba din sucul fructelor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place! Multumesc pentru sugestia cu pesmetul, e de retinut pentru viitor.

      Ștergere
  6. M-a incitat reteta aceasta, asa ca am purces la facerea ei. Insa mie mi-a iesit aluatul destul de tare, de aceea vreau sa te intreb daca nu s-ar preta niste drojdie sau praf de copt, sa il mai fragezeasca putin. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca aluatul a iesit tare fie ai pus prea multa faina, fie ai tinut-o prea mult la cuptor. Aluatul trebuie sa iasa foarte fraged, efectiv se topeste in gura.

      Ștergere
  7. am facut-o ieri. e dementiala :)

    http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/2013/09/tarta-rustica-cu-prune.html

    RăspundețiȘtergere
  8. e bestiala! am facut-o pana acum de vreo 6-7 ori anii trecuti, ne place tuturor din familie la nebunie..acusica mai pun de una..prima pe anul acesta. multumim Vio pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes