ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 oct. 2012

Rata cu ananas


Si fiindca Mihai de la Placeri  Simple, ne invita sa inscriem in cadrul provocarii Dulce Romanie cea mai buna reteta a noastra, merg si eu rata mea delicioasa!

Ingrediente

1 piept rata
1 ananas
200 ml vin alb
1 lingura miere albine
zeama de la o limeta
1 lingura sos soia
piper rosu
tarhon
rozmarin
chilli
ghimbir




Mod de preparare

Crestam pieptul pe partea cu pielita in diagonala si il condimentam cu un amestec format din sare, piper, tarhon si rozmarin si o punem in tigaie cu pielita in jos. Nu puneti absolut deloc ulei fiindca isi va lasa suficient de multa grasime.



Prajim rata in propria-i grasime cam cate 5 minute pe fiecare parte,adaugand si sosul de soia .Scoatem bucatile de rata si le lasam deoparte la cald.


Curatam ananasul, indepartam mijlocul atos si il taiem cubulete.Punem ananasul intr-o craticioara pe foc pana se caramelizeaza usor. .



Stingem cu vinul alb si adaugam mierea si zeama de limeta. Asezonam cu sare, piper rosu(un piper foarte aromat dar putin picant), chilli si ghimbir. Lasam sa fiarba pana se caramelizeaza si capata consistenta de sos.



Taiem pietul de rata pe diagonala cu un cutit foarte bine ascutit si o asezam pe un platou. Servim alaturi de sosul de ananas.




Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. Ce bine arata, iar prezentarea e minunata! Pupici si succes la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu asa reteta deosebita meriti sa castigi concursul, multa bafta!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. super! sper sa imi iasa la fel de bine ca in pozele de mai sus :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Norocul meu ca am stomacul plin :)) dar tot salivez dupa o bucatica de carnita asezonata cu ananasul ala demential :)) yammiiiiiii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am doua variante: ori iti sparg usa, ori ma duc sa devastez un hypermarket...totusi, mai bine vin la tine!!!bestial!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. ce vin alb se foloseste? dulce, sec, demisec?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes