ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 oct. 2010

Ardei umputi cu orez

Ingrediente

10-15 ardei
4 cepe
2 morcovi
200 gr orez
ulei
3 linguri bulion
3-4 rosii
patrunjel
sare, piper

Mod de preparare





Se taie marunt ceapa iar morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Se calesc in ulei pana se inmoaie.




Se adauga bulionul si orezul, se mai lasa cateva minute pe foc amestecand continuu ca sa nu se lipeasca apoi adaugam sare, piper si patrunjelul tocat marunt si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.



Umplem ardeii cu compozitia rezultata, le punem capacel cate o felie de rosie, ii punem intr-o cratita, completam cu apa si dam la cuptor la foc mic.


Cand sunt gata se presara cu patrunjel verde tocat marunt si se servesc fierbinti. Sunt foarte buni si gustosi mai ales in perioada postului.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Iata inca o reteta diferita de cea pe care o fac eu. Super! Data viitoare o incerc si pe a ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buni pentru o zi de post si nu numai.
    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Boabe de cafea, stii cum e, fiecare gospodina cu reteta proprie.si eu am incercat mai multe variante, dar asta mi-a placut cel mai mult si i-am ramas fidela.

    Maria Mihalache, asa este, sunt grozavi si in afara postului.eu una ii prefer pe astia de post decat pe cei cu carne

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua!imi cer scuze ca am publicat cu "anonim",sincera sa fiu mi a fost mai usor.numele meu este Daniela si vreau sa iti multumesc din tot sufletul pt toate minunatiile pe care le faci.am gasit acest site foarte tarziu,acum cateva zile,cautand o reteta pt oua umplute,m-am minunat de cele gasite,pot zice ca mi-am schimbat meniul pt Craciun in proportie de 80%. in ultimii 2 ani mi-am petrecut sarbatoriile acasa,locuiesc in Grecia,si toate erau gata cand ajungeam eu.anul acesta voi ramane aici,si pt ca pt mine Craciun are o dubla semnificatie ,este si ziua mea de nastere .imi doresc sa pregatesc ceva mai special ,sa nu duc dorul de casa.astazi am pregatit ardeii tai umpuluti,sunt in cumptor ,abia astept sa ii mananc.acum daca imi permiti sa iti zic o idee,aici in Grecia ardeii umputi si rosiile umplute sunt o mancare traditionala si au devenit mancarea mea preferata,socra mea ii face foarte buni.compozitia o face asa:in primul rand o face de seara compozitia,,ea pune toate legumele:vinete,rosii,ceapa,usturoi,dovlecei,toate astea le baga la robot dp care le pune un pic la fiert cu sare,piper,marar si mai pune si menta ii da un gust minunat.bulion sau suc de rosii nu mai pune pt ca pune rosii proaspete.lasa compozitia peste noapte iar a doua zi adauga orezul pe care il caleste un pic in compozitia cu legume si adauga cascaval ras ,dp kre umple ardeii si rosii si le da la cuptor,ea nu pune apa,are un vas foarte bun pe care il foloseste cu capac.aici nu se pun la ardei capacele din rosii,se taie codita ardeiului si apai se taie un pic capacul cat sa poti scoate samburii si sa il poti umple,dp care il inchizi asa si arata foarte bine si nu se desface.la fel se face si la rosii,doar ca miezul rosiilor nu il arunci il folosesti cu celelalte legume pt compozilie.nu cred ca m-am exprimat in cel mai bun mod,dar poti incerca sa ii faci si asa sunt deliciosi,sunt cei mai buni ardei umpluti pe care i-am mancat,daca nu vrei sa stai sa faci toate astea macar adauga un pic de menta si cascaval in copozitia ta si ai sa vezi cat sunt de buni.inca odata iti multumesc pt toate retetele tale,le voi incerca de sarbatori,sper sa imi iasa.iti doresc sarbatori fericit si multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes