ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 oct. 2010

Saramura de pui


 Saramura de pui este o reteta traditionala romaneasca din zona Olteniei, dar se prepara si in alte zone ale tarii in diverse variante. Deosebit de gustoasa, saramura de pui merge de minune alaturi de o mamaliguta calda si un vin bun! Va recomand si ostropelul de pui, tocanita de pui cu ardei si ceapa, tochitura de pui sau papricasul de pui. Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici (click pe cuvintele subliniate pentru retete).


Ingrediente saramura de pui:

6 pulpe pui dezosate
4 rosii mari
2-3 ardei capia
1 capatana usturoi
1-2 ardei iuti
foi dafin
cimbru
sar, piper

Mod de preparare saramura de pui:




Condimentam pulpele de pui cu sare si piper.



Frigem pulpele pe gratar, pe ambele parti. Tot pe gratar vom coace si rosiile si ardeii capia.


Intr-un vas punem la fiert doi litri de apa. Adaugam rosiile pasate cu o furculita, ardeiul copt tocat marunt,  foile de dafin, usturoiul pisat, ardeiul iute, cimbru, sare si piper. Dam in cateva clocote.


Cand carnea este gata o punem in saramura si mai dam in doua trei clocote.


Este foarte buna cu mamaliguta calda. In Oltenia se adauga si leustean sau patrunjel, eu nu am pus.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Vio, am o pofta de saramura de pui de nu-ti pot povesti!
    Nu ma mai pot uita la poze...

    RăspundețiȘtergere
  2. Boabe de cafea, pai atunci vino repede ca a mai ramas o portie.

    RăspundețiȘtergere
  3. una din variante. mai este si aceea doar cu usturoi. apa clocotita , in ultimele 2 min se pune usturoi pisat . si tot asase pune carnea facuta pe gratar. multumim de retete . ne inspiram cu incredere .

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,așa se face în Oltenia saramara de pui și peste,nu au auzit de pătrunjel și leuștean așa o mâncăm când mergeam la mama și carnea nedesosata.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes