ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

17 sept. 2010

Tarta rasturnata cu prune si caramel

 Tarta rasturnata cu prune si caramel se pregateste foarte usor, si este foarte gustoasa. Mai ales acum, cand este plin de prune peste tot, o pregatesc foarte des, fiind preferata sotului.
Va recomand si  prajitura cu prune si iaurt, prajitura cu prune si bezea, sau prajitura cu prune si aluat ras. Mai multe retete cu prune gasiti aici


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente tarta rasturnata cu prune si caramel

4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri faina
1 lingurita praf copt
 
500 g prune
100 g zahar tos
 
Mod de preparare tarta rasturnata cu prune si caramel
 
Punem zaharul in forma de tarta, si lasam pe ochiul aragazului la foc mic, pana cand se caramelizeaza zaharul.  Intindem zaharul caramelizat pe toata suprafata formei, incluziv pe peretii laterali. Lasam deoparte sa se intareasca.
 

Desfacem prunele in doua si indepartam samburii. Asezam prunele in forma de tarta, astfel incat sa acoperim toata suprafata formei. (diametru forma 24 cm)

Mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Mixam galbenusurile cu uleiul si il adaugam peste albusuri si amestecam cu o spatula pana le incorporam.

Adaugam faina si praful de copt amestecam. Turnam aluatul in tarta, peste prune, si nivelam.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 45 minute.

Imediat ce o scoatem din cuptor asezam deasupra formei un platou si rasturnam tarta cu susul in jos.

Lasam cateva secunde apoi ridicam tava.

Taiem tarta felii. Optional putem servi tarta impreuna cu un glob de inghetata de vanilie.


Si poze mai vechi, cu mai putin caramel. Am caramelizat o cantitate mai mica de zahar pentru ca am avut un soi de prune foarte dulci.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Am folosit pentru prima data prunele la tarta, este o reteta deliciosa! Am inlocuit 2 linguri de ulei cu unt, am feliat prunele si le-am pudrat cu scortisoara, rezultatul a fost peste asteptarile mele.
    Am mai facut reteta de chec in trei culori. Si aceasta este deosebita prin efectul estetic dar si datorita texturii diferite. Cand l-am bagat in cuptor l-am ornat cu samburi feliati de migdale.
    Multumesc frumos pentru retete, voi mai uza de experienta dumneavoastra, sper sa am succes si la urmatoarele mele incercari.
    P.S. Daca ar fi fost indicata temperatura si timpul, ar fi fost ideal pentru mine. Stiu ca cer prea mult:)) dar aceasta este problema celor care nu stau prea mult in bucatarie:( Pana la urma, experienta isi spune cuvantul..si aceasta tine de repetitie

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes