ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

17 sept. 2010

Fasole batuta (facaluita, frecata, sleita)


Fasolea batuta este o reteta traditionala pe baza de fasole care mai este cunoscuta si sub denumirea de fasole facaluita, frecata sau sleita. Daca nu aveti timp sa fierbeti fasolea puteti folosi conserve de fasole si va veti usura astfel munca si veti economisi timp pretios.
Va recomand si "icrele" false de fasole, iahnia de fasole, ciorba de fasole in bol de paine sau supa de fasole cu ciolan, salata de fasole sau chiftelutele de fasole. Mai multe retete cu fasole gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente fasole batuta (facaluita, frecata, sleita)

250 g fasole boabe
3-4 catei usturoi
sare dupa gust
2 cepe mari
50 ml ulei
2 linguri bulion
 
Mod de preparare fasole batuta (facaluita, frecata, sleita)
 
Spalam bine fasolea, o punem intr-un vas si adaugam apa cat sa o acopere. Dam intr-un clocot dupa care scurgem apa si adaugam alta. De data asta vom adauga putin mai multa apa, tinand cont si de faptul ca fasolea se va umfla la fiert.

Cand fasolea e bine fiarta o scoatem intr-o sita, la scurs. Pastram cateva linguri din apa in care a fiert, incaz ca vom avea nevoie. Pasam bine fasolea cu ajutorul instrumentului cu care pasam cartofii pentru piure. Daca este cazul mai putem adauga una-doua linguri din apa in care a fiert fasolea, pe care am pastrat-o deoparte.

Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam ceapa tocata marunt.

Rumenim usor ceapa si adaugam bulionul.

Adaugam peste fasolea pasata usturoi si sare dupa gust. Mie imi place sa adaug si una-dua linguri din ceapa prajita, dar nu este obligatoriu.

Amestecam totul si, daca este cazul mai adaugam usturoi sau sare. Punem intr-un vas fasolea si adaugam deasupra ceapa prajita.




Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. deja mi-am notat reteta, urmeaza sa o si fac. in modul de preparare ai uitat sa specifici ca trebuie pus bulionul la calirea cepei in ulei.

    multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru cel care facea rererire la bulion la calirea cepei se poate folosi boia de ardei dulce

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes