ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 apr. 2010

Ciorba de miel



Ingrediente

2 kg oase si coasta miel
1 morcov
1 telina
1 pastarnac
1 leg ceapa verde
1 legatura leustean verde
1 l bors
2 linguri bulion
2 oua
faina cat cuprinde
sare si piper






Mod de preparare
Se spala carnea de miel si se pune la fiert.Se lasa sa fiarba pana incepe sa faca spuma.Se aduna spuma si se adauga telina, morcovul, pastarnacul si ceapa verde tocate marunt si se lasa sa fiarba la foc mic.


In acest timp facem taiteii astfel:Batem un ou cu un praf de sare si adaugam faina pana obtinem un aluat pe care il intindem in foaie cat mai subtire posibil.Se lasa apoi 30-40 minute sa se usuce.



Dupa ce s-a uscat foaia se ruleaza sub forma unui sul si se taie cu cutitul fasii cat mai subtiri.Se intind taiteii pe masa de lucru si se mai lasa cateva minute sa se usuce.(Taiteii se pot pastra ie uscati in pungi de hartie, fie la congelator)




Cand carnea si legumele sunt aproape fierte se adauga borsul, bulionul, sarea si piperul si se mai da intr-un clocot .Se adauga apoi taiteii si se lasa la fiert in continuare.





Cand sunt fierti si acestia se drege ciorba cu un ou(un ou se bate cu 3-4 linguri de ciorba fierbinte, apoi se toarna in oala.Se stinge focul si se adauga leusteanul tocat.
Se mananca fierbinte cu ceapa verde.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes