ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 nov. 2009

Pandispan tigrat


Ingrediente

5 oua
1 cana zahar
1 cana faina
1 praf copt
1 esenta rom
zahar vanilat
cacao



Mod de preparare




Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul.




Se adauga faina si praful de copt,se incorporeaza in compozitie si se adauga romul si zaharul vanilat.



Se imparte aluatul rezultat in doua vase si in unul dintre ele se adauga cacao.



se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si incepem sa turnam aluatul astfel:o lingura de compozitie alba in mijlocul tavii, o lingura de compozitie neagra deasupra.



Si repetam procedura pana terminam aluatul.
La final o sa arate astfel:


Se da la cuptor la foc mic circa 40 minute.Cand s-a rumenit deasupra se incearca cu un scobitor.Daca nu ramane aluat pe scobitoare inseamna ca pandispanul este gatasi se scoate din cuptor.



Se rastoarna pe un fund si se lasa sa se raceasca.



Dupa ce s-a racit se taie felii care vor avea aspect tigrat datorita amestecului cu cacao.Mie mi-au iesit diferite modele .

Distribuie daca iti place:

13 comentarii :

  1. Iubesc reteta asta! Am incercat-o si eu, si in tava dreptunghiulara, si in rotunda si in patrata si in rectangulara - cel mai frumos iese in cea rotunda si in cea patrata.

    RăspundețiȘtergere
  2. am sa-l fac si eu ca lui mama(soacra mea)tare i plac checurile ,cozonacii si blaturile albe si pe deasupra arata foarte bine felicitari si amandinele-s faine

    RăspundețiȘtergere
  3. am sa incerc pandispanu.daca este bun va voi spune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Super ! Aveam pofta de pandispan si cautand pe google am dat de acest site . A iesit foarte delicios ! A crescut si este pufos in interior . L-am lasat insa doar 30 de minute la cuptor pentru ca daca il mai lasam se ardea. multumesc mult . Sotul si copiii s-au lins pe bot ! Rapid si gustos . FELICITARI ! am sa mai incerc si alte retete de aici , imi par f.f.f interesante!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super bun!Acum l-am taiat.Tot timpul incercam retete,dar ma opresc la asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu se pune ulei la aces pandispan ? Astept raspus

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La aceasta reteta nu am folosit ulei, insa fac uneori unul pe care il folosesc ca blat de tort din 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri ulei, 5 linguri faina

      Ștergere
  7. Am si eu o intrebare : ouale se bat intregi cu zaharul , sau se bat albusurile cu zaharul si se incorporeaza galbenusurile dupa ? Eu am reteta aceasta ( 5 oua, 5 linguri ulei, 240 gr zahar,150 gr faina, sare, cacao si esenta de rom) si bat albusurile separat cu zaharul desi nu imi iese prea bine mereu pt ca nu reusesc sa bat mereu albusurile spuma tare ca mi s-a stricat mixerul si cu telu este foarte obositor :D As vrea sa incerc reteta asta pe care ai prezentat-o deoarece mi se pare mult mai usoara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ouale se bat intregi cu zaharul. Nu se pune ulei pentru ca acesta este pandspan, ulei se pune doar la chec.

      Ștergere
  8. Era sa uit .. in timpul celor 40 de mi8nute la cuptor, mai trebuie sa il intoarcem sau il lasa asa ? Scuze daca pun multe intrebari dar abia invat sa gatesc si vreau sa stiu ca sa nu fac greseli prea mari :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Dar poate si spuneti ca se separa galbenusul de albus. Un mic detaliu...esential?!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes