ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

14 nov. 2009

Orez sarbesc


 
Orezul sarbesc sau pilaf sarbesc cum i se mai spune, pregatit la cuptor, este foarte gustos si hranitor si poate reprezenta reprezinta fie o garnitura pentru friptura fie o masa in sine, mai ales in zilele de post. Ceapa, morcovul si ardeiul capia ii confera un gust dulceag, deosebit de bun. Il recomand din toata inima!
Mai multe retete cu orez gasiti aici. Mai multe retete de post gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)
 
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici



Ingrediente orez sarbesc:

200 gr orez
600 ml apa
50 ml ulei
2 cepe mari
2 ardei capia mari
1 morcov
sare, piper
boia de ardei
patrunjel verde
 
Mod de preparare


Se toaca ceapa si ardeii capia putin mai mari decat in mod normal. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare
Se incinge ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa pana devine translucida.
 

 Adaugam morcovul si il lasam pana se inmoaie usor.




Adaugam ardeii capia si ii lasam cat sa isi elibereze aromele.
 

Se adauga orezul, si se mai caleste 3-4 minute, amestecand continuu, ca sa nu se lipeasca orezul.


Completam cu apa. In mod normal proportia ideala este de 1 la 3, de exemplu, in cazul nostru, la 200 g orez vom adauga 600 ml apa, dar, functie de tipul de orez,  exista posibilitatea sa fie nevoie sa completati cu apa, caz in care veti folosi apa fierbinte.
 


Se rastoarna totul intr-un vas termorezistent,  si il introducem in cuptorul incins, la 200 g, pentru circa 30-40 minute, pana cand   se umfla orezul si scade toata apa. 



Cand e gata se scoate din cuptor si se adauga patrunjel verde tocat marunt.
 
 
E delicios si foarte hranitor.



Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. am si eu reteta buna de orez.1 ceapa se caleste in 2 linguri ulei.se adauga o farfurie de orez si 3 farfurii apa rece.se pune 1 can tomato, 1 lingura sare si chimin.se fierbe.se pune patrunjel.

    RăspundețiȘtergere
  2. La cuptor se pune cu capac sau farà???

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes