ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 nov. 2009

Chec aperitiv




Ingrediente chec aperitiv (pentru doua checuri)


300 gr salam
300 gr cascaval
3 ardei grasi
6 oua
1 praf copt
150 gr faina
1 legatura patrunjel





Mod de preparare chec aperitiv


Se taie cubulete salamul si ardeii. Eu am folosit ardei verzi si rosii pentru a da un aspect frumos sectiunii checului
Se rade cascavalul si se adauga ouale (Eu am pus opt oua fiindca erau cam mici, daca sunt mari sunt suficiente sase)




Se amesteca bine, apoi se adauga faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza.
Se tapeteaza doua tavi de chec cu hartie de copt si se toarna amestecul rezultat. Daca nu aveti hartie de copt puteti unge tavile cu unt si le tapetati cu faina. Varianta cu hartia  mi se pare mult mai practica.




Se da la cuptor la foc potrivit si cand este rumenit putin deasupra se incearca cu o scobitoare. Daca nu ramane aluat pe scobitoare inseamna ca este copt si il scoatem din cuptor acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca.





Distribuie daca iti place:

19 comentarii :

  1. aici m-ai prins ador sa fac tot felul de checuri colorate ,rulade toate ti-au iesit super,am sa postez si eu mai multe ca stiu o gramada,imi place cand vad o masa aranjata cu de toate

    RăspundețiȘtergere
  2. Abia astept sa postezi,poate ma mai inspir si eu de la tine.Mie imi plac la nebunie mesele tip bufet suedez,de aici si pasiunea pentru aperitive.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine arata!mi s-a facut o pofta!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut de Revelion si a fost foarte bun. Multumesc pentru reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. am mancat si este foarte bunam sa fac si eu

    RăspundețiȘtergere
  6. arata excelent si cred ca este foarte gustos... :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Vreau sa va zic ca am facut precum a fost reteta si a fost super buna merita sa ancercati nu o sa fiti dezamagit .bravo super gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua! am descoperit blogul azi si sunt incantata de retete. Am o rugaminte : imi puteti spune,va rog daca pot sa pregatesc cu 2-3 zile inainte vreunul din checurile aperitive,briose etc. (sau ce mi-ati sugera) ?? Caut ceva aperitive pentru aniversarea baietelului meu si a mea :) (suntem in aceiasi zi nascuti) dar sa le pot peragti cu 2-3 zile mai devreme.Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Doar vroiam sa stiu ce fel de salam ai folosit si la ce temperatura trebuie facute.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am folosit salam Victoria dar puteti folosi orice alta marca va este pe plac :) Cat despre temperatura cand am pregatit acest chec nu aveam cuptor cu reglaj asa ca nu va pot spune cu exactitate, insa in principiu 180 grade cred ca ar fi perfect.

      Ștergere
  10. Sì patrunjelul se amesteca tot cu celelalte ingrediente? Intreb ptr ca as dori sa incerc reteta si patrunjelul apare sus la ingrediente necesare, iar jos la procesul checului nu este scris nimic despre el...dabea astept sa incerc reteta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna seara...eu in momentu asta am bagat checu la cuptor..abea astept sa vad cum e

    RăspundețiȘtergere
  12. Am incercat reteta si a iesit foarte buna! Am folosit sunculita taraneasca in loc de salam, si cam 200 grame de branza de vaca. Multumim de reteta

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua! As dori sa fac azi checul aperitiv si vreau sa stiu daca iese oarecum umed/gras acest chec. Nu as dori sa fie uscat sau greu de mestecat....
    Din poza pare ook si umed si gras dar vreau sa stiu mai sigur. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, checul va fi umed, cu conditia sa nu il coaceti mai mult decat este necesar. Daca il lasati prea mult in cuptor atunci cu siguranta se va usca si va deveni fad.

      Ștergere
  14. Azi am gasit si eu reteta dvs si am salvat o.
    Vreau sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes