ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 sept. 2020

Tiramisu, reteta clasica




 
Tiramisu, reteta clasica, sau hai sa zicem reteta originala, adica reteta cu oua crude si alcool in compozitie, este un desert italian ce a devenit popular in intreaga lume. De-a lungul timpului au aparut o multitudine de variante de tiramisu, cu oua crude, cu oua gatite termic, fara oua, cu frisca, cu fructe, cu sirop de fructe in loc de cafea, dar la origini reteta de tiramisu era ca aceasta cu cafea oua crude, mascarpone, cafea espresso si alcool. Tiramisu este o prajitura foarte usor de pragtit si foarte gustoasa, cu conditia sa folosim ingrediente de calitate, cele mai importante fiind mascarpone, cafeaua si alcoolul, ingrediente care dau gustul final.
Va recomand si tiramisu, tort tiramisu fara oua, tiramisu la pahar, inghetata tiramisu, tiramisu cu capsune, tiramisu cu zmeura, la pahar

Ingrediente tiramisu reteta clasica

500 gr mascarpone
4 oua
150 gr zahar pudra
300 gr piscoturi
300 ml cafea
2 linguri Amaretto
2 linguri cacao
 
Mod de preparare tiramisu reteta clasica

Avand in vedere ca la aceasta reteta se folosesc oua crude trebuie sa fiti foarte atenti si sa folositi oua proaspete. Separam galbenusurile de albusuri si mixam galbenusurile cu zaharul pana cand zaharul este topit complet si compozitia devine cremoasa. Daca aveti o problema cu ouale crude puteti sa bateti ouale pe baie de aburi.

Adaugam mascarponele si amestecam cu o spatula, pana cand il incorporam in compozitia de oua. Tot acum adaugam lichior Amaretto in compozitie sau vin Marsala, dar, daca vor manca si copiii sau stiti ca urmeaza sa urcati la volan, puteti renunta la aceasta etapa. Daca nu aveti Amaretto sau Marsala puteti sa va abateti de la reteta clasica si puteti folosi chiar si crema de wiskey, lichior de cafea, sau ce credeti voi ca s-ar potrivi.

Mixam albusurile pana cand devin spuma tare si cu ajutorul unei spatule le incorporam, cu miscari circulare.

Preparam cafeaua si o lasam deoparte sa se raceasca. Eu am folosit espresso, pe care am indulcit-o foarte putin. Scufundam rapid piscoturile in cafea, daca le tinem mai mult se vor imbiba in cafea si nu vom obtine desertul perfect.

Asezam piscoturile insiropate cu cafea pe funstul unui vas.

Adaugam un strat de crema apoi un noi rand de piscoturi.


Punem ultimul strat de crema, nivelam si deasupra, cu ajutorul unei site, presaram cacao. Pentru un gust desavarsit este important sa folosim o cacao de calitate. Dam la frigider peste noapte, apoi il putem taia cuburi, cu un cutit bine ascutit, pe care il vom sterge inainte de fiecare felie.






Distribuie daca iti place:

9 comentarii :

  1. Minunată reteta,mulțumesc! Sărbători cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu ce se poate inlocui cafeaua pentru a manca si copiii,acest mascarpone.Am inteles ca se poate renunta la lichior,conyac,etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti inlocui cu nesquick. Eu le mai fac copiilor si varianta cu capsuni si insiropez piscoturile cu sucul de la capsuni
      http://www.caietulcuretete.com/2016/05/tiramisu-cu-capsune.html

      Ștergere
    2. Eu fac cafea cu inka

      Ștergere
  3. Ce dimensiuni are tava? Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aveti si reteta fara oua?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu puteati sa spuneti acolo sa nu se amestece tot zaharul cu galbenusurile? Acuma albusurile cu ce le mai leg? Ca nu devine spuma cum trebuie... Ati scris acolo sa se adauge zaharul nu doar o parte

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris foarte clar! Galbenusurile se mixeaza cu zaharul! Albusurile se mixeaza asa simple, fara zahar iar spuma trebuie sa arate exact ca in fotografii!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes