ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 sept. 2020

Pui in sos de lamaie (Piccata de pui)

 
Pui in sos de lamaie si capere, pui piccata sau piccata de pui, un preparat simplu, gustos si foarte rapid din bucataria italiana. Piccata se refera la modalitatea de gatire a carnii, feliata si impanata cu faina. 
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.
 


Ingrediente pui in sos de lamaie 

1 kg piept pui
3-4 linguri faina 
sare
50 gr unt
2 linguri capere
zeama de lamaie
50 ml supa pui

Mod de preparare pui in sos de lamaie

Spalam pieptul de pui si il feliem. Feliile nu trebuie sa fie foarte subtiri fiindca pieptul se va usca si va deveni fad, dar nici foarte groase, ca s anu ramana crude la mijloc. Presaram sare si trecem feliile prin faina, avand grija ca acestea sa fie acoperite complet. Le scuturam de faina in exces.


Intr-o tigaie incingem uleiul de floarea soarelui si rumenim pieptul de pui pe ambele parti. In mod normal, reteta originala prevede prajirea puiului intr-un amestec de unt si ulei de masline, eu insa am preferat sa il prajesc in putin ulei de floarea soarelui

Scoatem deoparte puiul si in tigaie adaugam untul.

Adaugam caperele, sotam usor, apoi adaugam supa de pui si zeama de lamaie. Tineti cont si de gustul caperelor, daca sunt in saramura sunt usor sarate, daca sunt in otet sunt usor acre. Cantitatea de zeama depinde foarte mult de cat de acra este lamaia, eu am pus 50 ml, dar cel mai indicat este sa puneti putin cate putin si sa gustati. Lasam sa fiarba cateva secunde cat sa se imprieteneasca aromele.

Adaugam pieptul de pui si fierbem circa jumatate de minut, intorcand puiul pe ambele parti, astfel incat aceste sa ia gustul sosului.

Adaugam patrunjel tocat marunt. Merge foarte bine alaturi de o garnitura de orez.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes