ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 sept. 2020

Midii in sos picant de rosii



A trecut si vara ca si cand n-ar fi fost, una din cele mai dificile veri pe care le-am trait vreodata. Si cum anul asta nu am reusit sa ajung decat o singura data la mare, la inceputul verii, ca sa imi mai treaca putin dorul am pregatit niste midii in sos picant tare gustoase!
Am folosit rosii intregi de la Sun Food, care sunt foarte dulci si gustoase si s-au potrivit perfect in aceasta combinatie. Inainte sa trecem la reteta haideti sa lamurim un lucru, toata lumea are senzatia ca un astfel de preparat este scump si nu oricine si-l poate permite. Ei bine, nu este deloc asa, oricine isi poate permite, macar o data pe luna, fiindca un saculet de midii, care are circa 800 gr - 1 kg costa in medie 9 lei. Avand in vedere ca o portie este pentru circa 3 persoane, zic eu ca ajungem la un cost destul de rezonabil.
Mai multe retete cu produsele Sun Food gasiti aici. Mai multe retete cu midii gasiti aici, mai multe retete cu fructe de mare gasiti aici.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.




Ingrediente midii in sos picant de rosii

1 kg midii
100 ml vin alb sec
4 catei usturoi
1 ceapa mica
3 linguri ulei masline
un praf chilli
sare de mare
1 legatura patrunjel verde



Mod de preparare midii in sos picant de rosii

Punem uleiul de masline intr-o tigaie, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul pisat si le lasam la foc mic cat sa isi elibereze aromele.



Rasturnam continutul conservei de rosii intr-un bol si pasam rosiile cu o furculita.



Punem rosiile peste ceapa si usturoi si fierbem cateva minute.



Adaugam vinul sarea si chilli dupa gust.


Midiile le curatam in prealabil de mustati, le spalam bine, daca este cazul folosim un burete abraziv, apoi le scurgem si le adaugam in sos. Veti observa ca vor incepe sa se desfaca. Cele care nu se desfac nu sunt bune si le aruncam.


Fierbem cateva minute si, cand carnea midiilor incepe sa capete o tenta portocalie, dam deoparte si adaugam patrunjelul tocat marunt.


Neaparat sa aveti si paine proaspata sau prajita alaturi, ca sa inmuiati in sos!


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes