ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 sept. 2020

Paste cu galbiori si smantana



Senzationale aceste paste cu galbiori si smantana, cred ca as putea manca zilnic asa ceva, si credeti-ma, nu exagerez deloc cand spun asta! Nu stiu de ce nu am incercat de mai multa vreme combinatia asta, a trebuit sa ajung mai intai la munte sa imi cumpar muuuulti galbiori ca sa o fac!
Daca nu aveti galbiori evident, puteti incerca si cu alte tipuri de ciuperci, dar galbiorii au un gust aparte, daca aveti de unde sa ii procurati  va recomand sa ii folositi cu incredere!
Va recomand si pastele quatro formaggi, pastele cu pui si sos Alfredo, sau tortelinni in sos alb. Mai multe retete de paste gasiti aici, mai multe retete cu ciuperci gasiti aici.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.

Ingrediente paste cu galbiori si smantana

200 gr fettucine
200 gr galbiori
25 gr unt
3 linguri ulei masline
1 catel usturoi
200 ml smantana de gatit
50 gr parmezan
sare dupa gust



Mod de preparare paste cu galbiori si smantana

Pregatim mai intai ciupercile. Eu le-am avut in congelator, asadar le-am decongelat in prealabil si le-am lasat intr-o sita, la scurs. Daca sunt proaspete le spalati sub jet de apa si le lasati apoi in sita, la scurs. stiu ca teoretic ciupercile nu ar trebui spalate, insa galbiorii sunt foarte greu de curatat.
Intr-o tigaie incingem untul si uleiul de masline. Galbiorii primesc un gust foarte bun de la unt, dar ca sa nu se arda untul este neaparat necesar sa adaugam si ulei de masline.
Cand untul si uleiul sunt bine incinse adaugam galbiorii pe care ii vom gati la foc mediu.


Vom observa ca isi vor lasa destul de multa zeama, nu va speriati, este normal sa fie asa. Adaugam un praf de sare.


 Lasam galbiorii sa se gateasca pana cand va scadea zeama. Adaugam catelul de usturoi pisat, si il lasam doar atat cat sa isi elibereze aroma. Nu puneti mai mult usturoi, este necesar doar cat sa dam o aroma subtila. Adaugam smantana pentru gatit. Eu folosesc LaDorna cu 32% grasime. Dam intr-un clocot, atat cat sa se imprieteneasca toate aromele.


Adaugam parmezanul ras si lasam sosul la foc mic, doar atat cat acesta sa fie incorporat.



Fierbem pastele conform indicatiilor dupa ambalaj, le scurgem si le adaugam in sos.


 Cand servim pastele adaugam deasupra aschii de parmezan sau parmezan ras. 


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes