ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 aug. 2020

Caponata siciliana


Caponata siciliana este un preparat din bucataria siciliana, un preparat pe baza de vinete. Pe langa ingredientele folosite de mine, specifice pentru acest preparat sunt si tijele de telina (apio) si stafidele si samburii de pin.
Am folosit si rosii cuburi de la Sun Food, care au dat preparatului un gust placut, dulce-acrisor. 
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.



Ingrediente caponata siciliana

1 vanata medie
2 ardei
1 ceapa
2 catei usturoi
100 gr masline verzi, fara samburi
1 lingura capere
3-4 linguri ulei masline extravirgin
sare, piper, busuioc



Mod de preparare caponata siciliana

Spalam vanata, o taiem cuburi, presaram cu sare si punem intr-o sita. Lasam la scurs cateva minute. Intr-un vas incingem doua linguri ulei de masline si prajim vinetele. Le scoatem si le pastram deoparte.


 Adaugam doua-trei linguri de ulei de masline si punem ceapa tocata marunt, usturoiul pisat si ardeii taiati rondele. Lasam cateva minute la foc mic, cat sa se inmoaie usor.


Adaugam rosiile cuburi si lasam la foc mic, cat sa formeze un sos.


 Adaugam vinetele, maslinele si caperele bine scurse. Asezonam cu sare si piper. Tineti cont de faptul ca si caperele si maslinele sunt usor sarate.


Amestecam si lasam doua-trei minute, cat sa se imprieteneasca aromele. Dam deoparte si adaugam busuiocul.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes