ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 iul. 2014

La picnic cu Sun Food!


Sun Food ne-a invitat la picnic, si cum ne plac provocarile si in egala masura ne plac iesirile in mijlocul naturii iata-ne!
Oricine poate participa, mai mult primii 100 inscrisi vor primi garantat produse Sun Food. Pentru mai multe detalii cititi regulamentul concursului aici.





Iubesc natura, iubesc frumosul, iubesc traditiile, iubesc costumul popular, si mai presus de toate, evident, imi iubesc copiii, asa ca de aici pana la ce a urmat nu a mai fost decat un pas. Am hotarat sa le ofer copiilor o dupa amiaza de neuitat, o experienta frumoasa, din care sa ramana cu multe amintiri placute!
Mi-e greu sa descriu in cuvinte cat de bine ne-am simtit, cat de frumos a fost totul,cat de bine s-au distrat copiii! Am cules flori nemuritoare, spice de grau si margarete si am impletit coronite!
Pentru o clipa am trait in trecut, departe de lumea dezlantuita, doar noi si natura intr-un tot unitar! Veselia debordanta a copiilor a fost de-a dreptul molipsitoare, nu puteai sa ii privesti fara sa zambesti, atat de puri, atat de sinceri, atat de minunati!
Portul popular a fost pus in valoare, copiii purtandu-l cu mandrie, mai ales dupa ce am povestit despre stramosii nostri, despre cum isi teseau hainele la razboi, despre obiceiuri, despre romani si despre Romania, despre daci si romani. 
Picnicul nostru a fost o adevarata lectie de istorie si un bun prilej de a petrece o zi minunata impreuna cu copiii.





Asadar doamnelor si domnilor, sa lasam vorba si sa vi-i prezint pe  protagonistii acestei postari:

Stefan, vesnic vesel si pus pe sotii, cu zambetul lui strengaresc reusind sa descreteasca fruntile oricui.




Alis, prietena Alexandrei, suava si delicata ca o zi de primavara.





Alexandra cea plina de neprevazut ca o furtuna de vara, dar totodata un copil sensibil, cu un suflet minunat.




Preparatul vedeta al picnicului nostru a fost un colac rustic pe care l-am adaptat putin dandu-i o savoare deosebita prin adaugarea sosului de rosii aromat cu busuioc, cimbru, tarhon si rozmarin. De ce am ales colacul? Fiindca ne reprezinta pe noi ca popor, e simbolul traditiei, colacul fiind prezent la toate evenimentele majore din viata unui om: la botez, la taiatul motului, la nunta, dar si la inmormantare.





Ingrediente:

pentru aluat:

500 gr faina
300 ml lapte
50 ml ulei de masline
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
7 gr drojdie uscata

pentru umplutura:

1 conserva rosii cuburi Sun Food
1 lingura zahar brun
1 lingurita amidon
1 crenguta rozmarin
1 crenguta tarhon
1 crenguta busuioc
1 crenguta cimbru
sare de mare, piper

pentru uns:

1 galbenus ou
1 lingura lapte
1 lingurita sare de mare
cateva ace de rozmarin


Mod de preparare:


Puneti faina zaharul, sarea si drojdia intr-un bol.
Adaugam laptele caldut si uleiul de masline.
Framantam pana obtinem un aluat omogen si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cat sta aluatul la dospit pregatim sosul. Rasturnam continutul conservei intr-o craticioara. Adaugam zaharul brun, sarea, piperul, amidonul si verdeturile tocate marunt.
Dam in cateva clocote pana obtinem un sos nu foarte gros. Il dam deoparte sa se raceasca.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si framantam pana obtinem o bila compacta care nu se mai lipeste de maini si are consistenta plastelinei. Impartim aluatul in doua bile aproximativ egale.
Intindem o foaie subtire si ungem pe toata suprafata cu ajutorul unei pensule de patiserie cu jumatate din cantitatea de sos.
Procedam la fel si cu cealalta bila de aluat si apoi le rulam strans formand doua suluri.
Taiem mai intai capetele pe care pe vom aseza in mijlocul formei. Eu am folosit o forma de tort cu margini detasabile cu diametrul 32 cm.
Cu un cutit foarte bine ascutit vom taia rulourile obtinute in niste triunghiuri nu foarte mari.
Asezam triunghiurile pe margini in sensul in care le-am taiat. Apoi asezam un rand cu colturile rezultate de la taiere, toate in acelasi sens.
Ungem cu galbenus de ou batut cu lapte si presaram cu sare de mare si rozmarin.
Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Il putem manca atat cald, caz in care il vom rupe cu mana, cat si rece, taiat felii.

Reteta in imagini, pas cu pas, o puteti vedea aici.





A urmat o tarta cu ciuperci, ce a fost foaaarte pe gustul copiilor, dar si al nostru, savurand-o pana la ultima firimitura! Reteta in imagini, pas cu pas o puteti vedea aici.




Nautul crocant cu miere si scortisoara a fost elementul surpriza, chiar si pentru mine. Desi mai mancasem naut, varianta dulce nu am incercat-o pana acum. Daca aveti ocazia neaparat sa il incercati, e o gustare sanatoasa si are un gust absolut deosebit. Reteta in imagini pas cu pas o puteti vedea aici.




Salata de cus-cus cu rosii, castraveti, porumb si patrunjel a fost o adevarata explozie de vitamine, din pacate copii nici nu au vrut sa o guste, insa prietenul nostru, Pufulet, s-a aratat foarte interesat de delicioasa combinatie! Evident si noua ne-a placut foarte mult. Reteta o puteti vedea aici.






Evident nu putea lipsi ceva dulce, pe placul copiilor, si desi initial planuisem o placinta Alexandra si Stefan au fost categorici: "vrem briose cu ananas!"  iar eu m-am conformat. Bineinteles, au avut cel mai mare succes la copii. Reteta in imagini, pas cu pas, o puteti vedea aici.





Stefan a fost tot timpul pus pe sotii si ne-a amuzat copios cu mutritele lui vesele.



Dovada ca briosele au placut cel mai mult copiiilor:





Am reusit sa gasesc o poza in care ma aflu si eu....a fost greu cind copii au fost protagonistii principali. Nu-i cea mai reusita, nici eu in cea mai buna forma, dar ma bucur sa o impart cu voi si va trimit cate un pupic fiecaruia.


Una peste alta a fost o zi minunata, dar am obosit de atata alergatura asadar plecam la culcare fericiti. Va pupam cu drag si va invitam si pe voi la picnic!



Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes