ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 mar. 2022

Mancare de mazare cu morcovi

Mancarea de mazare cu morcovi este un preparat simplu, de post, si cu siguranta cu totii il stiti si l-ati preparat macar o data. Evident, cel mai bun gust il veti obtine daca folositi mazare de gradina, dar e foarte bun si cu mazare congelata. Si mazarea la borcan este o optiune, insa deja gustul nu va mai fi acelasi.

Va recomand si supa crema de mazare sau mancarea de mazare cu piept de pui. Mai multe retete cu mazare gasiti aici. Mai multe retete de post gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente mancare de mazare cu morcovi

500 g mazare
2 morcovi
1 ceapa mare
50 ml ulei
1 legatura marar
1 lingura bulion 
1 lingura amidon
sare, piper
cimbru 
foi dafin
 
Mod de preparare mazare de mazare cu morcovi

Incingem uleiul si adaugam ceapa tocata marunt si morcovul curatat si taiat felii.
 

Le lasam la foc mic, doar pana cand ceapa devine translucida.

Adaugam mazarea. Eu am flosit mazare congelata si nu am decongelat-o in prelabil. Daca folositi mazare la borcan va trebui sa o scurgeti bine.

Adaugam apa cat sa o acopere, doua foi de dafin, o crenguta de cimbru, sare si piper. Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand atat mazarea cat si morcovul sunt fierte.

Adaugam bulionul si dam intr-un clocot. Ca sa ingrosam sosul facem un rantas. Diluam amidonul cu cateva linguri apa, apoi il adaugam peste mazare, amestecam si fierbem putin, doar cat acesta sa se gateasca. Puteti folosi si faina daca nu aveti amidon, eu prefer amidonul deoarece este mai fin, mai usor de digerat, si se dizolva si mai usor in apa. Dam deoparte mazarea si adaugam mararul verde, tocat marunt.


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Am gătit întocmai rețeta postată de dvs și a ieșit o mâncare excelentă! Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foateye gustoasă si satioasa

    RăspundețiȘtergere
  3. Arată bine ! Mulțumim !

    RăspundețiȘtergere
  4. Arată bine ! Mulțumim frumos !

    RăspundețiȘtergere
  5. daca nu adaugi un pic de Vegeta are un gust acrisor de la bulion....iar crenguta de cimbru si foile de dafin se scot din mancare inainte de a pune mararul tocat.....daca tot explici cum se prepara macar fa-o ca lumea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dvs puteti adauga Vegeta daca doriti, eu nu as adauga sub nici o forma! Daca la unele retete Vegeta ar putea ajuta, la aceasta reteta doar ar strica gustul mancarii, Cat despre bulion, nu stiu cum faceti dvs bulionul dar al meu nu este acru, cred ca faceti confuzie cu sucul de rosii, acela intr-adevar, este usor acrisor. Iar bulionul din comert in nici un caz nu e acrisor, ba chiar din contra. Iar in ceea ce priveste cimbrul si foile de dafin desigur, dvs le puteti scoate daca doriti, eu nu le scot. Fiecare procedeaza asa cum crede de cuviinta si mai ales asa cum ii place in bucataria proprie. Eu aici scriu retetele exact asa cum le pregatesc eu, in propria-mi bucatarie, de aceea Caietul cu retete este un blog personal.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes