ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 mar. 2021

Martisoare (flori) din turta dulce

Anii trecuti, de fiecare data am pregatit martisoare dulci pentru persoanele dragi din viata noastra. Din pacate, in ultimul timp pandemia nu mi-a mai permis sa fac asta, asa ca a trebuit sa ne multumim cu ce am gasit in comert. Florile acestea au fost pregatite acum doi ani, dar cum trecuse deja  martie, nu le-am mai postat pe blog atunci.
Reteta de turta dulce o gasiti aici, retetea de glazura regala (royal icing) o gasiti aici. Va recomand si ghiveciul cu flori din turta dulce, sau cosul cu flori din turta dulce. Mai multe idei cu turta dulce gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetei)


 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente martisoare (flori) din turta dulce

pentru turta dulce

1 kg faina 
300 gr zahar pudra 
250 gr miere de albine 
300 gr unt
3 oua 
2 lingurite bicarbonat de sodiu 
1 lingurita cacao 
3 lingurite scortisoara
1 lingurita nucsoara
1 lingurita ghimbir

pentru decor

pasta de zahar diverse culori
carioca comestibila
bete frigarui
ata martisor
ceolofan 
sirop 

Mod de preparare martisoare (flori) din turta dulce

Pregatim mai intai aluatul pentru turta dulce. Eu am pregatit martisoare dulci pentru colegii de clasa ai copiilor, pentru doamne si pentru toate persoanele dragi din viata noastra, dar, daca doriti sa pregatiti mai putine, faceti doar jumatate din cantitatea de mai sus. Din pacate atunci cand le-am facut nu m-am gandit sa le numar, dar aproximez ca au iesit peste 100 de flori.

Pentru modalitatea de pregatire a aluatului de turta dulce dati click aici si veti gasi explicatii imagini, pas cu pas. (dati click pe cuvantul subliniat pentru a ajunge in pagina retetei)
In general, aluatul de turta dulce se face cu cel putin cateva zile inainte de a o coace. Evident, il puteti coace si in aceeasi zi, dar dupa cateva zile va fi mai fin si se va lucra mai usor. 
Dupa ce aluatul a stat la frigider il scoatem si intindem o foaie potrivit de groasa. Nu trebuie sa fie foarte subtire fiindca se va usca in urma coacerii, dar nici foarte grasa, sa aveti in vedere faptul ca ea va mai creste putin la copt. Decupam cu ajutorul unui cutter in forma de floare. Eu am facut florile putin mai mari. De aceasta operatiune s-au ocupat copiii, pentru ca ei au oferit martisoarele, asadar s-au implicat si in pregatirea lor.

Asezam florile din turta dulce in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 10 minute, doar cat sa se rumeneasca usor pe fund. Cat sunt calde inca vom infige batul de frigarui. Daca asteptati sa se raceasca va fi foarte greu sa o faceti si riscati sa rupeti florile. Le lasam deoparte sa se raceasca complet.

Pregatim apoi pasta de zahar. Eu am cumparat pasta de pe un site online, gata pregatita si colorata, daca sunteti mai priceputi si aveti mai multa rabdare o puteti face singuri acasa.
Sau, o alta varianta ar fi sa pregatiti glazura regala (roual icing), reteta o gasiti aici, in imagini pas cu pas. (click pe cuvantul subliniat pentru a ajunge in pagina retetei. 

Revenind la pasta de zahar, mai intai am intins-o pe cea alba, cat mai subtire, si am decupat cu acelasi cutter cu care am decupat florile. Intindem apoi pasta galbena si decupam cu un cutter cerculete de aluat. Cu o carioca comestibila desenam o fata zambareata. Carioca am luat-o tot de pe un site, dar gasiti si in Selgros.

Pregatim un sirop din apa cu zahar. 250 ml apa si 4-5 linguri de zahar pe  care le fierbem cat sa dea in unul-doua clocote. Ca sa fiti siguri ca va ajunge puteti pregati o cantitate putin mai mare. Lasam sa se raceasca apoi cu ajutorul unei pensule vom intinde siropul pe toata suprafata turtei dulci. Punem imediat deasupra pasta de zahar. Lipim in mijloc cerculetul din pasta de zahar galbena, tot cu putin sirop. Lasam sa se usuce siropul.

Continuam pana terminam toate turtele dulci.

Am decupat patrate de ceolofan in care am ambalat turta dulce si cu ajutorul unui capsator am capsat, impreuna cu ata de martisor. Martisoarele noastre sunt gata de oferit. 


Iata si varianta florilor glazurate cu royal icing, doar ca sunt din fursecuri, insa voi evident, le puteti face si din turta dulce daca doriti. 


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes