ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 feb. 2021

Somon la tigaie, cu couscous (cuscus) cu legume

Somonul la tigaie cu couscous cu legume este genul acela de meniu de care nu ma satur niciodata, si, ori de cate ori vreau sa mananc ceva bun, care se pregateste repede, asta aleg. Cea mai mare bucurie este ca le place si copiilor, asa ca nu sunt nevoita sa pregatesc doua feluri de mancare, cum se intampla adesea.
Va recomand si  somonul fiert, cu broccoli, somonul teriyakisomonul pe grill, cu sos de iaurt, sau chiftelutele de somon, la cuptor. Mai multe retete cu somon gasiti aici, mai multe retete cu peste gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetei)


 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente somon la tigaie, cu couscous (cuscus) cu legume

pentru somon la tigaie

2 bucati file de somon
sare de mare
ulei pentru prajit
 
pentru couscous cu legume

1 cana couscous
1 cana apa
4-5 linguri ulei masline
1 dovlecel mic (zuchinni)
a ardei capia
1 ceapa rosie
2-3 frunze ceapa verde
 

Mod de preparare somon la tigaie cu couscous (cuscus) cu legume

Vom pregati mai intai couscous-ul, deoarece acesta este mai gustos rece, si vom lasa pestele fa final.
Intr-o tigaie punem doua lingur,i de ulei de masline si adaugam cous-cous-ul. Il prajim usor, dar fara sa il rumenim, amestecand tot timpul ca sa nu se lipeasca de tigaie.
 

Adaugam apa si putina sare si lasam la fiert la foc mediu, amestecand din cand in cand. Il lasam aproximativ 3 minute, pana cand va absorbi toata apa. In general pe ambalaj gasiti indicatiile de fierbere precum si proportia apa-couscous. In cazul meu proportia recomandata a fost de 1 la 1 si timpul de fierbere de 3 minute. Eu folosesc couscous premium de la Panzani.
Eu am folosit o cana de 250 ml ca sa masor, dar puteti folosi orice, important este sa folositi acelasi recipient pentru ambele.

Intr-o tigaie adaugam doua-trei linguri ulei de masline si adaugam dovleceii taiati felii subtiri si ardeiul taiat fideluta.

Cand dovlecelul si ardeiul s-au inmuiat usor adaugam ceapa rosie taiata rondele si lasam doar pana cand aceasta devine translucida. Asezonam cu sare de mare si piper proaspat macinat.

Adaugam couscous-ul.

Amestecam si adaugam ceapa verde tocata marunt.

Il lasam deoparte si ne ocupam de peste.

Eu am avut un file intreg de somon, pe care l-am spalat apoi l-am tamponat cu servete absorbante.

Am taiat somonul bucati potrivit de mari si am eliminat pielea. Daca doriti sa o lasati aveti in vedere ca va trebui sa o curatati de solzi.

Am indepartam pielea si am pregatit fileurile pentru prajit. Eu l-am condimentat doar cu putina sare, daca doriti puteti adauga si piper. 


Incingem putin ulei intr-o tigaie si rumenim somonul pe ambele parti. Este foarte important sa nu il prajim mai mult decat trebuie, pestele trebuie sa ramana crocant la exterior, dat moale si suculent la interior. Daca il lasati prea mult va deveni fad.


Asezam somonul pe patul de couscous si pranzul nostru este gata! Sau cina, de ce nu?




Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes