ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 feb. 2016

Paine rustica, cu masline


Visez de cateva zile la o paine cu masline, cu coaja crocanta si miez pufos si nu am avut liniste pana nu am facut-o!  Casa s-a umplut de miresme innebunitoare, abia asteptam sa o scot din cuptor, sa ma bucur de gustul ei inconfundabil. As fi vrut sa o las sa se raceasca sa o pot felia, ca sa vedeti cat de frumos arata sectiunea, dar cum sa rezisti unei painici cade?
E o painica delicioasa si merita sa o incercati, e perfecta in special pentru micul dejun si mai ales in perioadele de post.
Va recomand si focaccia cu masline, painea cu faina integrala de secara si seminte, painea coapta in punga sau painea turceasca. Mai multe retete de paine gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Ingredientepaine rustica, cu masline

600 g faina
250 ml apa
50 ml ulei masline
7 g drojdie uscata
1 lingurita sare
150 g masline feliate

Mod de preparare paine rustica, cu masline

Eu am pregatit aluatul la masina de paine. Daca nu aveti masina de paine procedati in felul urmator: amestecati faina cu drojdia si cu sarea. Adaugati apa si framantati. Adaugam uleiul de masline putin cate putin si framantam pana obtinem un aluat omogen. Lasam la dospit, la loc cald, pana isi dubleaza sau chiar tripleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru bine infainata. Adaugam maslinele feliate.



Framantam pana obtinem un aluat de consistenta plastelinei, care nu se mai lipeste de maini. Formam o bila de aluat pe care o vom pune in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit 30 minute apoi, cu un cutit bine ascutit, facem cateva crestaturi deasupra si presaram putina faina.


Coacem painica in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru circa 50-60 minute. 


Painica noastra este gata, o painica minunata, cu o coaja crocanta, absolut delicioasa, si cu miez pufos.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Delicioasa painica! am facut-o aseara, am framantat-o cu mana pentru ca nu am masina de paine, si a iesit un deliciu de care s-a bucurat prietenul meu si astazi, colegii mei de birou. Prima mea painica dar nu si ultima! Multumesc Vio pentru inspiratia de zi cu zi!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta am sa o fac si eu.....arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow! Mi-ati facut posta cu painica asta de mi-e foame de la prima ora! ;) Cu siguranta o vom incerca si noi! Multumim pentru reteta! Alexandra A.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes