ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 nov. 2020

Paine turceasca

Painea turceasca traditionala pentru Ramadan este un fel de lipie, cu coaja moale si miezul pufos si aerat, si cu cu model specific deasupra.
Mai multe retete de paine gasiti aici.


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

Ingrediente paine turceasca

600 g faina
7 g drojdie uscata
300 ml  apa
100 ml lapte 
2 linguri ulei masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
 
pentru uns:
 
1 galbenus
1 lingura ulei masline
susan alb 
nigella (negrilica)
 
Mod de preparare paine turceasca

Amestecam faina cu drojdia uscata si sarea. Facem o gaura in mijloc si adaugam laptele si apa caldute, in care am dizolvat in prealabil zaharul. Framantam pana la omogenizare, adaugam uleiul si framantam pana obtinem o bila compacta de aluat, care nu se mai lipeste de maini. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei de masline, il impartim in doua si incepem sa impaturim painicile pe rand, tragand aluatul dinspre margini spre interior. Repetam de doua trei ori procedura apoi intoarcem aluatul cu partea pe care am pliat in jos.

Intindem o foaie rotunda de aluat si o asezam in tava, pe o hartie de copt. Daca va este mai usor, o puteti intinde direct pe hartia de copt. Lasam la dospit 30 minute.

Cu ajutorul degetelor trasam mai intai o bordura rotunda de jur imprejur. Pur si simplu apasam cu degetele pana raman urme in aluat. Apoi trasam linii, atat pe verticala cat si pe orizontala, in interiorul bordurii, ca in imaginea de mai jos.

Ungem toata suprafata painii cu galbenus de ou batut cu lapte si ulei de masline.

 
Presaram susanulsi nigella. Pentru ca nu am avut nigella, eu am pus mac. Nigella este cunsocuta si sub denumirea de negrilica, chimen negru sau seminte de ceapa si in afara de aspect da si un gust placut painicii.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru  circa 20  minute.
 

Painica noastra este gata, va avea miezul pufos si aerat si coaja de asemenea va ramane moale.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes