ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 nov. 2020

Icre de fasole

 Multa vreme am avut impresia ca icrele de fasole sunt acelasi lucru cu fasolea facaluita, pana am mancat la cineva si am realizat ca de fapt gustul e cu totul altul. Nu mi-e foarte clar de ce se numesc icre de fasole, poate fiindca seamana la aspect cu icrele, poate fiindca se freaca cu ulei, la fel ca icrele, cert este ca e foarte gustoasa si este si foarte potrivita acum, in perioada postului.
Sa va mai zic si ca e foarte ieftina? Si fiindca am folosit fasole gata fiarta, din conserva, de la prietenii mei Sun Food, a fost si super rapida!In maxim 30 minute a fost si mancata!

Va recomand si supa crema de fasole, chiftelutele de fasole, iahnia de fasole sau fasolea facaluita. Mai multe retete cu fasole gasiti aici.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

Ingrediente icre de fasole

100 ml ulei
3-4 linguri zeama lamaie
1 ceapa rosie
sare
 
 


Mod de preparare icre de fasole 

Scoatem fasolea din conserva si o lasam la scurs intr-o sita.

Punem in bolul unui blender si mixam pana obtinem o pasta.

Adaugam sare dupa gust si zeama de lamaie. Adaugam uleiul, putin cate putin si frecam fasolea exact cum procedam in cazul icrelor sau al maionezei pana cand devine cremoasa. Tocam marunt ceapa rosie si o adaugam peste fasole.



Amestecam fasolea cu ceapa rosie si o punem intr-un bol. Presaram ceapa verde tocata marunt pentru decor.





Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Buna Vio...am facut reteta ta si a iesit foarte buna,eu am facut"o cu fasole sanfrost.Pana acum faceam fasole sleita dar ideia ta a fost bine venita si-ti multumesc...iti doresc numai bine .....cu respect leonard...ISRAEL.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes