ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 nov. 2020

Cotlet de porc cu os, la tigaie


Cotletul de porc este preferatul copiilor, asadar il pregatesc foarte des, cel mai adesea intreg, la cuptor, dar si cotletul la gratar sau la tigaie este pe lista preferintelor. Din cotlet putem obtine o friptura foarte buna, frageda, suculenta si gustoasa, daca stim sa il punem in valoare.
Va recomand si cotletul de porc in sos de rosii,  cotletul de porc la tigaie, cotlete le de porc cu sparanghel sote, cotletul de porc in crusta de piper verde si sos de rodie! Mai multe retete cu carne de porc gasiti aici


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

Ingrediente cotlet de porc cu os, la tigaie

2 bucati cotlet cu os
2 crengute rozmarin verde
2-3 catei usturoi
30 gr unt
sare, piper
 
Mod de preparare cotlet de porc cu os, la tigaie
 
Alegem cotlete potrivit de groase, daca sunt subtiri se vor usca si vor deveni fade. E de preferat ca acestea  sa fie cu os deoarece osul este un bun conducator de caldura. Si prezenta grasimii in bucata de cotlet ne va ajuta foarte mult, atat pentru preparare, cat si pentru gust. Tamponam cotletele pe ambele parti cu servete absorbante,  le condimentam  cu sare si piper dupa gust si le lasam sa ajunga la temperatura camerei.
 

Intr-o tigaie mai groasa (ar fi de preferat cea de fonta) incingem putin ulei. Adaugam cotletele in uleiul incins si le rumenim  pe ambele parti, la foc mediu, circa 3-4 minute pe fiecare parte, depinde si de cat de groase sunt.

Cand carnea este aproape gata  adaugam deasupra bucatile de unt, usturoiul taiat in doua, pe lung, si crengutele de rozmarin.

 

Lasam 1-2 minute, pana cand untul se caramelizeaza usor, si usturoiul si rozmarinul isi lasa aromele si vor conferi un gust foarte bun cotletului.

Friptura noastra este gata, foarte frageda, suculenta si gustoasa.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes