ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 nov. 2020

Prajitura Rumba cu visine

Prajitura Rumba sau prajitura Mozaic, o alta reteta ce vine tocmai de departe, din copilarie! In caietul mamei se numea Rumba si avea rahatul printre ingrediente, dar fiindca vazusem pe mai multe bloguri varianta cu visine am decis sa folosesc visine de la congelator, iar alegerea a fost foarte inspirata, fiindca eu nu iubesc prajiturile foarte dulci, iar visinile au echilibrat perfect gustul.
Mai multe retetet de prajituri gasiti aici. Mai multe retete ale copilariei gasiti aici


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

Ingrediente prajitura Rumba cu visine

pentru blat

8 albusuri
un praf sare
150 g zahar pudra
100 gr faina
100 gr nuca macinata
100 gr visine fara samburi
 
pentru crema
 
8 galbenusuri
150 gr zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
300 gr unt
 
2 foi napolitana
 
Mod de preparare prajitura Rumba cu visine
 
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin ferme, adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.
 

Adaugam faina si si incorporam apoi adaugam nuca macinata.

Visinele le-am folosit congelate, le-am decongelat in prealabil si le-am lasat intr-o sita la scurs apoi le-am incorporat si pe ele in aluat.

Rasturnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25/35) si nivelam cu o spatula.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru circa 30 minute.


Lasam blatul sa se raceasca in tava apoi il rasturnam pe un fund, cu fata in sus, si il lasam sa se raceasca. Cand s-a racut desrindem cu grija foaia de copt de pe fundul blatului.

Cat sta blatul in cuptor si la racit, noi vom pregati crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana compozitia devine cremoasa, incepe sa se albeasca si zaharul este topit complet. Punem apoi compozitia intr-un vas la foc mic si amestecam continuu, pana cand incepe sa se ingroase. Daca nu aveti experienta va recomand sa nu riscati si sa puneti vasul la bain marie (deasupra unui vas cu apa care clocoteste)
Ne vom da seama ca este gata daca trecem spatula prin crema de galbenusuri si aceasta va lasa o urma pe fundul vasului. O dam deoparte si o lasam sa se raceasca complet.

Mixam untul moale (la temperatura camere) pana se spumeaza si adaugam peste el crema de galbenusuri rece si vanilia. Le incorporam si vom obtine o crema.

Asezam pe un fund sau intr-o tava prima foaie de napolitana si intindem deasupra jumatate din crema de galbenusuri. Pentru ca foaia mea a fost ceva mai mare decat blatul nu am pus crema pana in margini, ci cam cat dimensiunea blatului. Crema trebuie sa fie complet rece!

Asezam deasupra blatul cu nuca si visine. (blatul trebuie sa fie complet rece)

Intindem crema de galbenusuri ramasa.

Si la final adaugam cea de a doua foaie de napolitana iar deasupra, ca sa adere la crema, va recomand sa puneti un fund, o carte, o greutate, dar nu foarte mare.

Dam la rece pana a doua zi si o taiem cu un cutit bine ascutit. Foile mele fiind mai mari am taiat intai excesul de napolitana si apoi prajitura.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes