ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 nov. 2020

Rulada Diplomat


Va mai amintiti celebra rulada Diplomat? Ce amintire frumoasa a copilariei! Era nelipsita din galantarele cofetariilor si atat de gustoasa era! Si fiindca nu mai mancasem rulada Diplomat de ani de zile am decis sa o fac eu acasa. Evident, am folosit minunatele piersici de la Sun Food!

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici




Ingrediente rulada Diplomat

 pentru blat
 
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
un praf sare
 
pentru crema
 
 
 
4 jumatati piersici Sun Food
2 galbenusuri
100 g zahar
1 lingurita extract vanilie
200 ml lapte
10 g gelatina 
200 ml smantana dulce pt frisca
 
pentru decor
 
100 ml smantana dulce pt frisca 
frunze de menta

Mod de preparare rulada Diplomat

Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, pana cand compozitia devine cremoasa. Fierbem laptele in care am pus extractul de vanilie si il turnam peste compozitia de oua, amestecand continuu, ca sa nu transformam crema in omleta.

Punem crema astfel obtinuta la foc mic si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Daca nu aveti experienta cu crema de oua este indicat sa o puneti la bain-marie (deasupra unui vas cu apa care clocoteste), nu direct pe flacara, pentru mai multa siguranta. Treceti o lingura de lemn pe fundul vasului, daca va ramane o urma si veti vedea fundul vasului atunci crema este gata si o dam deoparte sa se raceasca.

Mixam smantana lichida pentru frisca, o adaugam peste crema de vanilie rece si incorporam. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o adaugam in crema, avand grija sa o incorporam uniform in toata compozitia.

Pregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare. Adaugam peste ele galbenusurile mixate cu zaharul pana devin cremoase si incorporam.
 

Adaugam faina si incorporam cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare, cu grija sa nu se lase albusul. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelam cu o spatula. (dimensiuni tava 35*35)

Coacem in cuptorul preincalzit, circa 15 minute, la 180 grade, doar cat sa se rumeneasca foarte usor desupra.

Punem blatul cu josul in sus, pe o hartie de copt. Dupa ce am rasturnat astfel blatul vom desprinde cu grija hartia de copt de pe fundul blatului.

Jumatatile de piersici din compot le scoatem la scurs intr-o sita, apoi le vom taia cubulete.


 Intindem crema pe toata suprafata blatului si nivelam. Punem deasupra bucatelele de piersici.

Cu ajutorul hartiei de copt rulam strans rulada si o dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.


  Mixam smantana dulce pentru frisca si decoram cu ea rulada. Dcoram apoi cu bucatele de piersici si frunzulite de menta si taiem felii, cu un cutit bine ascutit.




Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes