ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 nov. 2015

Pulpe de pui cu cartofi, la slow cooker


Pulpe de pui cu cartofi am tot facut insa la slow cooker nu mai facusem pana acum. Au fost extraordinar de gustoase, efectiv se topesc in gura si au o savoare aparte! Implica un efort minim si sunt foarte apreciate de copii. Daca nu aveti un slow cooker pe blog gasiti si reteta de pulpe de pui cu cartofi la cuptor.


Ingrediente:

4 pulpe pui
500 gr cartofi
100 ml vin alb
foi dafin
cimbru
boia de ardei
sare, piper





Mod de preparare:

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem si jumatate din ei ii asezam in vasul slow coooker-ului. Aezonam cu sare, piper si boia.



Adaugam apoi carnea, apoi din sou sare, piper, boia si la final adaugam foi de dafin si crengute de cimbru.


 Adaugam deasupra restul de cartofi si asezonam din nou. Adaugam vinul si completam cu apa cat sa ii acopere.


 Punem capacul si programaam slow cooker-ul pentru 4 ore la temperatura slow.


 Iata o imagine din timpul prepararii. Nu trebuie sa intervenim cu nimic in tot acest timp, sloe cooker-ul isi face singur toata treaba.


 Dupa 4 ore pulpele cu cartofi sunt gata.


Dupa cum observati aproape toata zeama a scazut si pulpele sunt usor rumene.


Simplu si foarte gustos!



Distribuie daca iti place:

9 comentarii :

  1. Dupa 4 ore ai luat capacul si l-ai mai lasat fara capac? Nu inteleg cum a ramas fara lichid...

    RăspundețiȘtergere
  2. La slow cooker nu se evapora lichidul si nici carnea nu iese asa rumenita. Nu inteleg cum ati procedat sa iasa asa intr-un final, insa nicidecum asa cum ati scris mai sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Sorina, eu nu stiu ce fel de slow cooker folosesti tu dar la al meu apa scade, si este logic sa fie asa, chiar daca fierberea este lenta este totusi fierbere iar asta implica evident si evaporarea apei :)
      Evident, am procedat exact asa cum am scris, de ce as fi scris altceva? Nu am absolut nici un interes sa fac asta!
      Uite aici gasesti toate retetele pregatite la slow cooker, vei vedea de ex la confitul de rata ca a iesit si mai rumen decatpuiul acesta :) https://cse.google.ro/cse?cx=partner-pub-8788290205654216:3510947494&ie=UTF-8&q=slow+cooker&sa=Search&ref=#gsc.tab=0&gsc.q=slow%20cooker&gsc.page=2

      Ștergere
  3. Se fierbe lent, atat de lent incat o reteta care s-ar face normal intr-o ora, la slow cooker ar dura 4. Capac deasupra de la inceput pana la final fara sa se umble la oala... Deci pentru mine nu e atat de "evident" dar poate sunt doar o incepatoare in ale slow cookingului.
    Ca idee:
    http://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/10-top-tips-using-slow-cooker
    https://www.quora.com/Do-you-put-water-in-a-crock-pot-if-so-how-much-do-you-add-and-where
    Multumesc oricum pentru link.

    RăspundețiȘtergere
  4. 4 ore pe low? Intreb pt ca eu fac puiul deobicei 4 ore pe high. Am crock pot. Oare iese la fel?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai dreptate Sorina, nu se evapora apa,cu atât mai mult sa se rumeneasca si nici cartofii nu sunt gata pe low. Fara apa adăugată poate era o șansa sau eventual Terminați in cuptor. Mai multe persoane au eșuat cu aceasta reteta��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O idee foarte buna este ca legumele si carnea sa stea deasupra apei pe un suport, grill special pentru acel cooker. Astfel ca nu vor fi, aparent, fierte, si vor prinde si o culoare mai frumoasa. Pentru asta, timpul de gatire va fi mai mare. Eu daca nu fac asta, mai sunt dati cand bag mancarea spre final la cuptor pentru inca 10 min.

      Ștergere
  6. Evident,nici mie nu mi-a ieșit rețea așa cum arata in poză.La un moment dat am stors apă și am mai adăugat o ora. După 5 ore s-a terminat mâncărică, nu e rea,dar nu la așa ceva mă așteptam... Poate daca nu puneam apa sa se fi rumenit...

    RăspundețiȘtergere
  7. Apa nu a scazut nici un pic... a iesit o tocanita, 5 ore pe HIGH

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes