ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 nov. 2015

Chiftelute de somon la cuptor


Chiftelutele de somon la cuptor sunt foarte gustoase si sunt iubite deopotriva de copii si de adulti. Daca ai un copil caruia nu-i place pestele ii poti oferi chiftelutele de somon. Ca sa faci totul si mai atractiv fa un desen vesel pe farfurie, de pilda ai putea desena o fata vesela si chiftelutele ar putea fi ochisorii, sau pui ochisori chiftelutelor si inventezi o poveste amuzanta. Fii jucausa si inventiva, sunt sanse mari sa le si manance cu mare pofta pana la final. Daca nu, nu te necaji, macar v-ati distrat!
Din fericire copiii mei sunt fani peste si il mananca in orice forma, mai ales cand e vorba de somon. Nu, nu mananca nici ei orice, legumele de pilda sunt inca o mare piatra de incercare si uneori, oricat m-as stradui,  parca reusesc exact contrariul. Incerc insa sa fac in asa fel incat sa le asigur necesarul zilnic de nutrienti din alte surse si sa aiba un meniu cat mai diversificat. 
Pentru prepararea acestei retete am folosit file-ul de somon de la Sea-Way, magazin online cu peste si fructe de mare.


Ingrediente:
1 ou
2 catei usturoi
1 lingura sos soia
1 lingura pesmet
2 linguri ulei de masline
cateva fire ceapa verde
cateva fire patrunjel verde
sare, piper





Mod de preparare:

Mai intai desfacem pielea de pe file daca aceasta exista apoi taiem fileul in bucati mai mici si le punem in vasul robotului de bucatarie.

Pornim robotul si maruntim carnea de somon. Nu il mixam mult fiindca se va face pasta.


Adaugam oul, usturoiul pisat, sarea, piperul, sosul de soia, ceapa si patrunjelul tocate marunt. Sare nu  puneti foarte multa fiindca si sosul de soia este sarat.


Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.


Adaugam pesmetul.


Cu mainile unse cu putin ulei de masline modelam chiftelutele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Nu le faceti foarte mari fiindca vor ramane crude la mijloc. 


Turnam pe fiecare chifteluta un strop de ulei de masline. 


Coacem chiftelutele de somon la 160 grade foosind functia de ventilatie pentru 30 minute.


Sunt foarte bune atat calde alaturi de o garnitura, dar si reci pe post de aperitiv.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes