ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 feb. 2015

Sucuri naturale antioxidante, o portie de sanatate la pahar


Sucurile naturale antioxidante au efecte extrem de benefice indeosebi asupra inimii si circulatiei sangelui, asadar consumul acestora e un adevarat castig pentru organism. Sfecla rosie incurajeaza productia de globule rosii, proejeaza ficatul si  stimuleaza sistemul imunitar. Telina este o importanta sursa de vitamine avand importante beneficii pentru sanatate, beneficii printre care putem enumera scaderea colesterolului, scaderea tensiunii arteriale, are efect laxativ si multe altele. Grapefruitul asigura necesarul de vitamina C pentru o zi intreaga, este un bun detoxifiant, mentine tineretea tesuturilor si mareste speranta de viata.
E bine sa consumam zilnic astfel de sucuri  si cu siguranta starea noastra de sanatate si chiar si starea de spirit se vor ameliora si vom deveni mai sanatosi, mai optimisti, cu mai multa pofta  de viata.



Putem prepara  o varietate de retete de sucuri  fie din fructe, fie din legume, fie combinate, dupa preferinte si necesitatile organismului.
Dar, pentru a putea prepara un suc bun aveti nevoie si de un storcator bun iar eu va recomand cu mare drag si din toata inima storcatorul Philipe Avance Colection HR1871/70. De cateva saptamani incoace l-am tot testat cu diverse sucuri, fie de fructe fie din legume si pana acum nu am reusit sa ii gasesc nici un incovenient ci doar avantaje. 
Design placut, inovator, isi va gasi locul in orice bucatarie,  e foarte practic datorita tubului de alimentare XXL si recipientului de colectare de 2,5 l. Un mare plus este functia pre clean si sita lucioasa ce se curata nemaipomenit de usor. Eu va spun cu toata sinceritatea ca m-am indragostit de acest storcator si va invit si pe voi sa va spuneti parerea daca l-ati folosit.




Ingrediente:

Suc antioxidant cu rodie, grapefruit si coacaze rosii

1 grapefruit roz
1 rodie
1 portocala
100 gr coacaze rosii
1 lingurita miere albine

Suc natural de sfecla rosie cu portocale si telina

2 sfecle rosii, 
2 portocale,
2 teline mici
optional apa plata



 Mod de preprare:

Taiem rodia si scoatem samburii. Coacazele le-am avut de la congelator si nu le-am decongelat in prealabil. Curatam grapefruitul si portocalele, grapefruitul il curatam pe cat posibil si de pielita.
Sfecla si telina le curatam de coaja si le taiem cuburi. Din fericire pentru mine si pentru timpul meu pretios tubul de alimentare find unul mare am putut pune toate ingredientele odata la fiecare dintre sucuri.


Pornim butonul de start la in cazul sucului de grapefruit, rodie si coacaze la viteza intaia, in cazul celui de sfecla rosie, telina si portocale la viteza a doua. Sucul va curge in recipientul de colectare cu capacitate de 2,5 litri, asadar nu va trebui sa aveti grija sa schimbati paharul. 


Lasam cateva minute sucul sa se decanteze   inainte sa il punem in pahare.



Pulpa fructelor si legumelor va ramane in recipientul de colectare, recipient ce se scoate si se curata foarte usor.


De altfel tooate componentele storcatorului se dezasambleaza foarte usor si se pot spala chiar si in masina de spalat vase. Cel mai tare m-a impresionat sita ce se curata foarte simplu cu un burete avand suprafata lucioasa.


Turnam sucurile in pahare, garnisim cu menta sau felii de lamaie sau portoocala, punem cate un pai in fiecare pahar si gata, momentul nostru de rasfat este gata! O portie de sanatate la pahar, de nerefuzat!


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes