ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 feb. 2015

Papanasi cu branza de vaci


Si pozele vechi:

 


Papanasii cu branza de vaci sunt un  desert traditional,  un fel de gogosi dar care au branza in compozitie si se servesc calzi cu smantana si dulceata, dar la fel de bine pot fi doar pudrati cu zahar. Un desert delicios, dar calorios!  Exista multe retete de papanasi, majoritatea cu gris in compozitie, mie insa cel mai mult imi plac cei fara gris. 


Ingrediente papanasi cu branza de vaci: (pentru cca 8 papanasi)

pentru papanasi:

400 gr branza de vaci
2 oua
50 gr zahar pudra
300 gr faina
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita zeama de lamaie
vanilie
ulei pentru prajit

pentru servit:

200 gr smantana
200 gr dulceata


Mod de preparare papanasi cu branza de vaci:

Punem branza de vaci intr-un bol si o frecam cu zaharul pudra. Eu am avut branza de vaci Pilos de la Lidl, puteti folosi insa branza de saculet  facuta in casa, sau orice alt tip  de branza de vaci.



Adaugam galbenusurile, vanilia si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si omogenizam.


Batem spuma albusurile si le adaugam in compozitie. 


Amestecam cu miscari circulare in acelasi sens pana cand albusurile sunt incorporate integral.


Adaugam faina  si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Cantitatea de faina poate varia cu cateva grame in plus sau in minus, in functie de marimea oului, de consistenta branzei de vaci, de tipul de faina. Asadar adaugati initial mai putina apoi framantati adaugand faina putin cate putin pana ajungeti la consistenta optima.  Formam 8 bile de aluat.


Aplatizam bilele de aluat usor cu palma si decupam in mijloc un cerculet cu ajutorul unui decupator in forma de cerc. Din aluatul scos din mijloc modelam o biluta. 

 
Prajim papanasii pe ambele parti in baie de ulei. Atentie, uleiul trebuie sa fie foarte bine incins  altfel vor deveni prea uleiosi.


Ii scotem  pe servetele absorbante ca se scapam de uleiul in exces.


Cat sunt fierbinti punem smantana si apoi dulceata deasupra. Eu am folosit dulceata din fructe de padure facuta in casa, puteti folosi insa orice alta dulceata, e de preferat insa sa fie una acrisoara.



Si pozele vechi:




Distribuie daca iti place:

14 comentarii :

  1. wow...imi ploua in gura , trebuie sa fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. as putea veni la o portie :D? ca taere bine mai arata

    RăspundețiȘtergere
  3. cea mai buna reteta de papanasi incercata pana acum! sunt foarte buni, imediat ma apuc si eu de ei! :-))

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte bine arata voi incerca pt a 2 oara prima a iesit super

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bune! Mi-au iesit incredibil. Fiica mea , sotul si rudele au fost foarte interesati de aceasta reteta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragele mele eu șanț în Italia și nu găsesc brânză de vaci.. As putea folosi riccotta un fel de brânză dar mai cremoasa..?

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara,

    Vreau sa încerc si eu rețeta, dar as dori sa păstrez o parte din compoziție in frigider, ca sa ii prăjesc chiar inainte sa ii mancam (suntem doar 2 "mâncăcioși" si 8 bucăți la o masa sunt cam multi). Se poate păstra compoziția ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Exceptionali au iesit!Reteta este super,eu am lasat compozitia la frigider cateva ore,dupa care i am prajit.Multumim!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes