ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 feb. 2015

Sucuri naturale pentru copii, pur si simplu delicioase



Foarte multi parinti se confrunta cu refuzul copiilor de a manca fructe si legume. Si cum consumul acestora este foarte important trebuie sa apeleze tot timpul la diverse metode de a-i pacali sa o faca, iar cea mai eficienta metoda sunt sucurile preparate din fructe  si legume proaspete cu ajutorul storcatorului.  Personal ma consider norocoasa, copiii mei iubesc fructele de orice fel, in schimb foarte greu reusesc sa ii conving sa manance legume.
Dar, ca orice mama am rezolvat si aceasta problema, iar acum ma simt impacata: le prepar sucuri din fructe de sezon si de fiecare data, fara ca ei sa vada,  strecor si o leguma, cat de mica. Cel mai adesea folosesc morcovii, acestia fiind dulci si pe placul copiilor, uneori insa adaug si  alte legume incercand sa le asigur aportul de vitamine atat de necesar, mai ales in aceasta perioada cand virozele sunt la ele acasa!

Cineva mi-a spus ca nu reuseste sa convinga copilul sa bea sucuri naturale si ca doar cele din comert ii sunt pe plac.  Nu renuntati, incercati sa preparati sucurile impreuna, lasati-i sa isi aleaga singuri fructele, sa le puna in tubul de alimentare, sa apese butonul de pornire. Folositi diverse retete de sucuri pana veti gasi combinata lor preferata. Folositi pahare vesele, cu personajele lor preferate, dati-le paie viu colorate, umbrelute,  inventati o petrecere ad-hoc, beti si voi impreuna cu ei, cu siguranta vor fi atrasi in acest joc si incet incet vor invata sa aprecieze sucurile.

Cand storcatorul de fructe si legume Philips Avance Collection HR1871/70 a poposit la mine in bucatarie Stefan a fost fascinat de imaginea de pe tubul de alimentare si imediat m-a intrebat: " Mami, mami, avem trei mere verzi?"  Din fericire aveam in casa mere verzi ca altfel nu stiu ce m-as fi facut.


A asezat merele in tubul de alimentare foarte mandru de sarcina primita.  Evident l-am lasat tot pe el sa porneasca aparatul, sub stricta mea supraveghere bineinteles si  a baut imediat sucul pe nerasuflate.






Trebuie sa recunosc ca eu am fost putin reticenta cand am pus merele intregi, insa sucul s-a preparat fara probleme, din cele 3 mere verzi obtinand aproape 200 ml de suc.  Asa ca am prins curaj si la urmatorul suc am pus si morocovii intregi bucurandu-ma ca nu mai pierd timpul cu taierea lor.



Ingrediente:

Suc delicios cu portocale, morcovi si mere rosii

2 portocale
2 mere rosii
2 morcovi

Suc revigorant cu portocale, mere verzi, kiwi si menta

2 portocale
2 mere verzi
2 kiwi
2-3 frunzulite menta


Mod de preparare:

Curatam morcovii, portocalele si kiwi de coaja. Punem fructele in tubul de alimentare. Adaugam si frunzulitele de menta. Datorita  tubului de alimentare XXL le-am putut pune pe toate odata.


Rotim butonul de pornire la viteza a doua, morcovii fiind mai tari. Am obtinut aproape 500 ml suc, dar storcatorul fiind prevazut cu un recipient de colectare de 2,5 litri puteam face si mai mult odata.


Pulpa ramasa se stocheaza intr-un recipient ce se curata foarte usor, ba mai mult, chiar si sita se curata simplu si usor avand suprafata lucioasa, lucru ce mi-a placut foarte mult. Storcatorul se demonteaza foarte usor, componentele putand fi spalate chiar si in masina de vase.



Servim sucurile imediat dupa preparare pentru a preveni oxidarea.


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Asa este, nici copiii mei nu erau tentati de fructe si legume - cred ca la inceput problema o constituie faptul ca necesita un efort de masticatie pe care ei nu prea sunt tentati sa il faca :) Dar sucurile proaspete nu le-au refuzat niciodata :) Si cred ca prima investitie pe care am facut-o in bucatarie, dupa ce am nascut, a fost un storcator :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador sa beau suc facut in casa la storcator, iar cei mici abia asteapta sa vina vara ca sa poata sa faca mai multe sortimente de suc!

    RăspundețiȘtergere
  3. De 2 ani aplicand aceasta schema, de a consuma in perioada de toamna-iarna suc de mere si alte fructe, am constatat ca toata familia , nu a mai racit. Am scapat atfel si de virozele clasice. Sa ne convingem copii sa bea sucuri naturale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cele din comert au tot felul de indulcitori, conservanti si coloranti insa chiar e greu sa convingi copilul cu astfel de informatie.
    Din fericire compotul facut de socri la tara si scos din beci in borcanele clasice de 3 litri le savureaza fara nici o problema :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, sunt greu de convins, dar chiar daca mai beau si sucuri din comert nu strica sa ii obisnuim cu cele naturale. si la noi compoturile sunt la mare cautare, in special cele de caise!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes