ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 feb. 2015

Cum se fac galustele pentru supa?



Fiindca atunci cand am postat pe pagina de facebook a blogului supa cu galuste multi dintre voi mi-ati spus ca va ies mereu tari galustele am decis sa fac o postare separata in care sa detaliez procesul de preparare a galustelor. Nu e nici un mare secret, nu pun nici bicarbonat cum am fost intrebata, nici nu cred ca mi-ar placea gustul, secretul este sa nu exagerati cu grisul fiindca vor ramane galustele tari si cleioase, dar nici prea putin sa nu fie fiindca apoi vi se vor sfarama in oala.
Cantitatile sunt aproximative, pot varia in functie de cat de mari sunt ouale, de cat de bine ati batut albusurile, etc.


Ingrediente:

2 oua
6 linguri gris ( +/- 1-2 linguri)
(cca 120 g)
un praf sare




Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri adaugam sarea si batem albusurile spuma.


Pastram 2 linguri de gris si adaugam cele 4 linguri ramase putin cate putin si amestecam pana la omogenizare.


Il lasam deoparte cateva minute ca sa se umfle grisul.


Adaugam galbenusurile.


Amestecam pana la omogenizare.


Adaugam si grisul ramas si lasam din nou cateva minute sa se umfle. Daca veti considera ca nu este suficient ma adaugati putin gris. Galustile nu trebuie sa fie nici prea tari dar nici foarte moi.




Luam cu lingura gramajoare din compozitie si le punem in supa care clocoteste. Trecem lingura prin supa inainte de fiecare galusca ca sa nu se lipeasca compozitia de lingura. Pentru inceput puneti una singura si vedeti cum  este. Daca se sfarama inseamna ca mai trebuie adaugat putin gris.


Le lasam sa fiarba 5-10 minute.



Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Mi-apăsat gura apa, sigur am sa încerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu le prajesc putin cat sa-si schimbe culoarea inainte sa le pun in supa. .asa nici nu se sfarma si nici nu raman tari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu fac la fel.
      Le fierb in apa cu sare, astfel supa ramane limpede

      Ștergere
  3. Buna ziua! galustele se fierb cu capac sau fara capac? Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu le pun 5min în congelator și apoi la fiert, nu se sfărâmă la fiert.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes