ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 feb. 2015

Friptura de vitel pe grill


Friptura de vita e o adevarata delicatesa, trebuie doar preparata corespunzator si veti avea cea mai frageda si mai suculenta friptura cu un gust intens, unic! Multa vreme nu am stiut sa o pregatesc, mai mereu ma alegeam cu bucati necomestibile in care imi rupeam dintii asa ca preparam carnea de vita doar la cuptor. Am pins curaj, am citit in dreapta si-n stanga, am tras concluzii si am incercat. Nu stiu daca e cea mai corecta varianta de a prepara carnea de vitel insa e singura care mi-a iesit perfect!


Ingrediente:

500 gr carne vitel
2-3 linguri ulei de masline
1 cubulet unt
1 lingura otet
ierburi aromatice
sare de mare
piper




Mod de preparare:

Alegem doua bucati mai groase de carne. Punem carnea in apa rece in care am pus o lingura de otet si o lasam 10-15 minute. Scoatem carnea si o spalam cu apa rece pentru a elimina mirosul de otet. Stropim carnea cu ulei de masline si o condimentam cu piper si ierburi aromatice. Nu puneti foarte multe condimente ca sa nu acoperiti gustul carnii de vita, puteti chiar renunta la ele fara problema. Dam la frigider carnea sa se marineze pentru circa o ora.


Scoatem carnea din frigider cu cel putin jumatate de ora inainte de preparare si o lasam  pana ajunge la temperatura camerei.  Punem bucatile de carne pe gratarul bine incins, astfel se va forma crusta si sucurile vor ramane in interiorul carnii.


Frigem carnea aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte. Apasam usor cu degetul ca sa verificam daca este facuta.  Ungem carnea cu unt imediat ce o luam de pe grill, presaram sarea si o lasam 1 minut sa se odihneasca.



Taiem carnea felii cu un cutit bine ascutit. Eu am ales morcovii la garnitura, voi puteti alege orice va este pe plac.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes