ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 aug. 2014

Limonada cu zmeura si limeta


Initial am vrut doar sa punctez ideea cuburilor de gheata cu zmeura si menta in interior, dupa o idee preluata de pe pinterest, insa la final mi-a fost mila sa risipesc bunatate de zmeura asa ca am mai cules cateva, am adaugat ceva zahar si limeta si gata limonada. Eu doar am gustat-o fiindca toata au savurat-o cei mici, mari consumatori de zmeura!  Si fiindca a fost o bautura de racoritoare extraordinar de buna, ma prezint cu reteta.


Ingrediente:

1 l apa plata
300 gr zmeura
1-2 limete
3-4 linguri zahar
2-3 crengute menta
cuburi de gheata




Mod de preparare:

In tavita pentru cuburi de gheata punem menta si zmeura.


Turnam apa plata peste ele.


Si dam la congelator.



Cuburi de gheata puteti folosi simple, insa daca aveti musafiri acestea vor fi mai impresionante. 
Punem cuburile de gheata intr-o carafa. Adaugam zmeura, limeta taiata felii si zaharul. Zahar puteti adauga dupa gustul propriu, mai mult sau mai putin. Adaugam si frunzulitele de menta. 
Turnam ala plata cat sa le acopere si amestecam bine pana cand limonada incepe sa se coloreze si zaharul este topit. Dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora ca sa se elibereze aromele.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Wow, ce poze superbe :) Pur si simplu...te racoresc chiar fara sa bei :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador zmeura!! E preferata mea :X:X:X iar aceasta limonada arata de viiisss :X trebuie incercata neaparat!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes