ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 nov. 2012

Guacamole

Guacamole este o reteta renumita din bucataria mexicana ce se foloseste in general pentru a acompania diferite gustari, taco sau preparate din carne.  

Va recomand si sosul de avocado, pasta de avocado cu iaurt, ouale umplute cu avocado, sau sandvisul cu naut si avocado. Mai multe retete cu avocado gasiti aici.  (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente guacamole

4 avocado
3 rosii
2 lime
1 ceapa
1 ardei iute 
coriandru

Mod de preparare guacamole

Pentru aceasta reteta alegem avocado moi, eu am folosit patru, dar mai mici, daca aveti avocado mari sunt suficienti doi. Taiem avocado in doua, pe lungime, scoatem samburele si, cu ajutorul unei linguri scobim tot miezul.

Stropim miezul de avocado cu zeama de lime si il pasam cu o furculita.

Adaugam ceapa tocata fin, rosiile taiate cubulete si patrunjelul tocat marunt, ardeiul tocat si sare dupa gust. In mod normal reteta prevede coriandru, daca nu sunteti obisnuiti cu gustul atunci puteti folosi patrunjel. nu toate retetele de guacamole contin si rosii, mie insa imi place mult mai mult aceasta varianta.

Amestecam si, daca este cazul, mai adaugam zeama de lime.


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Foarte buna!!!si foarte sanatoasa!!!!!o seara frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent!! Se potriveste de minune cu dieta mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. gata. m-am hotarat. o fac! am 2 avocado in frigider si m-am invartit pe la toti fara sa ma pot hotari. concluzionez ca trebuie inceput cu ABC-ul fiind primul avocado pe care il prepar. Didi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, si eu m-am imprietenit de putina vreme cu avocado, dar mi-a placut tare mult!

      Ștergere
  4. sarea de lamaie poate fi inlocuita cu lamaia, nu vad de ce am folosi-o, poate doar daca ne dorim o durere de stomac! in rest goacamole!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evident a fost o greseala de redactare :D de altfel la ingrediente am scris corect, zeama de lamaie :P

      Ștergere
  5. pentru mine era un chin sa ma folosesc de furculita, dar am constatat ca se rezolva extrem de repede cu ustensila pentru piure :)

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes