ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 sept. 2010

Praz cu masline


Praz cu masline este o reteta simpla, de post, o reteta pe care o gatea bunica mea adeseori, cand eram copii. Evident, copil fiind nu ma atragea deloc acest fel de mancare, dar eram contrariata, fiindca nu puteam nicicum intelege ce cauta maslinele in mancarica.
Va recomand si iepurele cu masline.  Mai multe retete de post gasiti aici


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

Ingrediente praz cu masline

3-4 fire de praz
 1 ceapa mare 
50 ml ulei
100 g masline
200 ml bors
2 linguri bulion
sare, piper
patrunjel verde
 
Mod de preparare praz cu masline
 
Punem borsul intr-o craticioara, adaugam maslinele si le fierbem cateva minute. Le scoate din bors si le lasam deoparte.
 

Taiem ceapa fideluta si o calim in uleiul incins, doar atat cat sa devina translucida.

Adaugam prazulk si il calim pana isi schimba culoarea.

Adaugam maslinele si apoi completam cu apa, doar atat cat sa acopere prazul. Fierbem cateva minute, pana cand prazul incepe sa se inmoaie.

Adaugam bulionul si adaugam sare si piper dupa gust. In acest minet, daca vi se pare gustul este prea dulce puteti adauga putin din borsul in care au fiert maslinele.

Lasam la fiert, la foc mic, doua-trei minute. Atentie, prazul trebuie sa se inmoaie, dar nu foarte tare incat sa se faca terci.

Dupa ce a scazut sosul dam deoparte si adaugam patrunjelul verde, tocat marunt.


Distribuie daca iti place:

12 comentarii :

  1. imi place mancarica de praz.eu o fac fara bors,imi place mai dulce, da'sigur e buna si cu bors.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pansy, nici eu nu pun bors, oparesc doar maslinele cu bors ca sa le schimbe gustul si apoi le scurg.Si mie imi place asa dulce.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce pofta mi-a facut reteta asta...trebuie neaparat sa fac si eu! Nu am mai mancat de un car de ani mancarica de praz cu masline.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Boabe de cafea, nici eu nu ma facusem mancarica asta de vreo doi ani cred.am dat de ea prin caietul meu cu retete si cum aveam si niste praz prin frigider...

    RăspundețiȘtergere
  5. Liana, intr-adevar, cu asa o mancarica postul devine o adevarata placere!

    RăspundețiȘtergere
  6. de acord cu voi... toti am tine post cu asa ceva :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu ce se poate inlocui borsul?

    RăspundețiȘtergere
  8. eu cautam salam cu gutui, dart m-a directionat gresit

    RăspundețiȘtergere
  9. Intrebare : maslinele sarate sau nesarate ? sau nu are inportanta ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi pare rau ca am vrut sa parcurg reteta de salam de gutui si am dat de reteta , praz cu masline . Deci ,reteta pentru salam de gutui ,nu este trecuta in acest caiet de retete . Poate remediati greseala !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru atentionare, am remediat greseala, aici puteti gasi reteta: http://www.caietulcuretete.com/2010/10/salam-de-gutui.html

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes