ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 oct. 2015

Iepure cu masline



Ne place foarte mult carnea de iepure asa ca astazi ne-am delectat cu o mancare de iepure cu praz si masline incredibil de gustoasa. Un aport important la pastrarea gustului si savorii carnii de iepure si a maslinelor l-a avut aparatul de vidat Food Saver, un nou gadget din bucataria mea. 

Aparatul de vidat vine insotit de pungi de marimi diferite si o rola pentru vidare iar separat puteti achizitiona caserolele de vidare. 



Ingrediente:

2 pulpe iepure
3 fire praz
50 ml ulei
200 gr masline
1 lamaie
2 linguri bulion
sare, piper, 
cimbru
foi dafin




Mod de preparare:

Mai intai am pregatit punga pentru vidare cu ajutorul rolei de vidare. am introdus rola in lacasul ce-i este destinat, am asezat-o astfel incat sa iasa putin in afara aparatului, am inchis aparatul si am apasat butonul aferent functiei de sigilare. Asteptam ca aparatul sa efectueze sigilarea pungii urmarind indicatorul  de prgresie ce ne arata prin intermediul ledurilor in ce stadiu ne aflam. Cand punga a fost sigilata deschidem aparatul reglam marimea pungii dupa cum ne este necesar si taiem foarte usor cu ajutorul cutterului incorporat. 




Odata punga efectuata introducem carnea.Eu am facut mai multe portii, unele le-am bagat la congelator iar pulpele le-am pastrat in frigider  urmand sa le folosesc astazi.


Ca sa vidam carnea introducem punga in tavita de picurare a aparatului si inchidem capacul. apasam cu putere de doua ori astfel incat in laterale sa apara banda verde. Apasam butonul start si procesul de vidare va incepe, proces ce de asemmenea, va fi urmarit cu ajutorul indicatorului de progresie.


Cand vidarea a fost efectuata vom observa ca in tavita de picurare a fost colectat excesul de umiditate. Scoatem tavita si o spalam.


In momentul in care dorim sa folosim carnea taiem usor punga langa lipitura si ospalam pentru ca poate fi reflosita. 


Incingem uleiul si punem in tigaie pulpele de iepure pe care le-am taiat in doua.


Rumenim carnea pe toate partile.


Scoatem carnea deoparte si adaugam prazul taiat rondele. Il calim in ulei pana devine translucid.


Punem din nou carnea in cratita, completam cu apa si adaugam sarea, piperul, cimbrul si foile de dafin.





Fierbem pana cand carnea este moale si adaugam apoi maslinele si lamaia taiata felii. 



Fierbem pana cand carnea este atat de moale incat aproape cade de pe os, adaugam bulionul si dam intr-un clocot.


Fiindca sotul sta 10 ore la serviciu si o mancare calda i-ar prinde tare bine am pus o portie de iepure cu masline in caserola de vidare Foood Saver. Punem capacul si cuplam furtunul de vidare la aparat. Apasam butonul de vidare si astfel mancarea se va mentine proaspata. Baza caserolei poate fi incalzita in cuptorul cu microunde si  este poate fi spalata in masina de spalat vase.





Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes