ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 feb. 2010

Tort inimos



Pentru mine Valentine's Day are o dubla semnificate: in aceasta zi sarbatoresc 12 ani de cand mi-am cunoscut sotul si fiindca saptamana aceasta a fost si sf Valentina in calendarul ortodox, iar pe fiica mea o cheama Alexandra Valentina, am avut dublu prilej de sarbatoare.
Si uite asa mi-a venit ideea acestui tort inimos, dedicat cele doua iubiri din viata mea. La baza acestui tort este reteta de la prajitura fanta inspirata de aici: http://www.reteteinimagini.com/Retete/Prajituri/Prajitura-Fanta.html, doar ca am inlocuit fanta cu tymbark de portocale rosii. Gustul a fost desavarsit, o combinatie de dulce acrisor, un tort racoros si apetisant.




Ingrediente

pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri ulei
4 linguri faina
2 linguri cacao
1 praf copt

pentru crema:

500 gr crema de branza(eu am folosit exquisa)
200 gr zahar pudra
200 gr unt
esenta vanilie(am pus bourbon vanilie de la dr oetker)

pentru glazura

2 plicuri budinca vanilie
800 ml suc
3-4 linguri zahar





Se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga uleiul si se bat in continuare pana devine ca o crema.





Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se bat spuma albusurile spuma si se incorporeaza cate putin in aluat. Atentie, este foarte important sa adaugam albusurile spuma la final, pentru ca blatul sa fie pufos.



Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic, pana se desprind marginile de peretii tavii. Se poate face si testul cu scobitoarea pentru a vedea daca e bine copt.




Se scoate blatul din tava si se lasa sa se raceasca.





Se topeste putin untul in cuptorul cu microunde, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga apoi branza si esenta de vanilie. Bourbon vanilie de la dr oetker a avut un rol foarte important, pentru ca i-a dat cremei un gust deosebit de bun.







Se prepara apoi glazura conform indicatiilor de pe plic, doar ca in loc de lapte vom folosi sucul de portocale. Se da deoparte sa se racoreasca avand grija sa amestecam cand si cand ca sa nu formeze pojghita.




Se asambleaza tortul astfel: In forma de inima punem mai intai blatul.Apoi intindem uniform crema de branza si dam jumatate de ora la rece, ca sa se intareasca putin.





Cand glazura nu mai este foarte fierbinte (dar nici rece de tot nu trebuie sa fie ci calduta) se toarna peste crema de branza apoi se da la frigider.





Se scoate din forma si se orneaza dupa bunul plac.



Eu am ornat-o cu frisca.




Distribuie daca iti place:

19 comentarii :

  1. Sa aveti o viata frumoasa si fericita!
    Tare frumos tortul.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multi inainte si "Happy Valentine's Day!"xxx

    RăspundețiȘtergere
  3. Complimente pentru acest tort superb(plus tot ce prepari) si multi ani fericiti in continuare linga iubirile tale pretioase!
    Happy Valentine's Day! XO

    RăspundețiȘtergere
  4. Vio,frumoasa inimioara!Sa fiti fericiti si impliniti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc pentru aprecieri si urari!Happy Valentine's Day tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ! Chiar am vrut sa-ti scriu pe forum sa inlocuiesti fanta cu punica de fructe rosi de ex.Eu nu o fac cu fanta deoarece am incercat si cu punica si i-mi place mult mai mult la gust.Cu fanta din cauza acidului cu gaz are un gust mai de sintetic sa zic asa pe cind cu altfel de sus de fructe neacidulat e mult mai bun la gust.
    Arata foarte bine .

    RăspundețiȘtergere
  7. Sella,acum dupa ce l-am facut sunt convinsa ca nu ar fi iesit la fel de bun cu fanta,mai ales ca mie nu-mi place absolut deloc gustul acum aveam musai nevoie de glazura rosie,dar data viitoare o sa-l fac cu fresh de portocale.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tortul arata bestial, abea astept sa-l incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sibylle,ma bucur ca ti-a placut!Sa-mi spui cum ti-a iesit daca il incerci.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa fiti sanatosi si fericiti. Sa va iubiti ca-n prima zi. Despre tort ce sa zic, superb!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Ghiocel pentru felicitari si apreciere!

    RăspundețiȘtergere
  12. supy ti-a iesit,sa iubesti si sa fii iubita

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc mult Doinitza,la fel iti doresc si tie!

    RăspundețiȘtergere
  14. Cat de bine arata tortul tau inimos.Se observa ca ai pus suflet....

    RăspundețiȘtergere
  15. hapleablog, multumesc tare mult, intr-adevar am pus foarte mult suflet

    RăspundețiȘtergere
  16. eu l-am facut de 3 ori pana acuma si de fiecare data a iesit delicios! astazi ii fac unul mamei mele de ziua ei. multumesc pentru reteta! o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  17. Yumii ce bine arata.il voi incerca si eu anul asta de Sf.Valentin, Daca pun Philadelphia sau mascarpone are ceva?Si daca pun in budinca colorant rosu si fac budinca fara suc are ceva? Excelente retele tale. Felicitari !!!! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place! Sigur ca se poate, atat cu Philadelphia cat si cu mascarpone. In privinta budincii da, se poate pune colorant, dar daca renunti la suc atat consistrenta ei cat si gustul vor fi total diferite, eu as zice sa o faci cu suc, ce marca iti place, si poti adauga fara probleme colorant ca sa ajungi la culoarea pe care o doresti.
      Spor la gatit si te astept cu impresii

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes