ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 feb. 2010

Musaca de piure cu pui




Reteta am gasit-o intr-una din carticelele "Practic in bucatarie", doar ca eu am renuntat la ciuperci. E o mancare delicioasa, usoara, foarte usor de facut si buna chiar si pentru copii. O reteta care va ramane pe lista preferintelor.


Ingrediente:




1 piept pui
1 kg cartofi
2-3 linguri unt
1 pahar lapte
1 ardei gras rosu
200 gr cascaval
1 ceapa



Mod de preparare


Se prepara din cartofi, unt si lapte piure-ul. Reteta aici: http://reteteculinarepentruincepatori-vio.blogspot.com/2010/01/piure-de-cartofi.html


Se toaca marunt ceapa, ardeiul se toaca cubulete. Se da cascavalul prin razatoare, iar pieptul de pui se da prin masina de tocat (sau robotul de bucatarie).







Se caleste ceapa intr-o lingura de unt, doar atat cat sa se inmoaie putin si se adauga pieptul de pui, ardeii si jumatate din cantitatea de cascaval. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia si se asezoneaza cu putina sare.




Intr-o tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt asezam jumatate din cantitatea de piure si nivelam uniform pe toata suprafata.




Punem deasupra umplutura de carne.




Deasupra adaugam restul de piure, presaram feliute de ardei gras(eu am preferat rosu pentru aspect, dar puteti pune de care vreti), apoi presaram reestul de cascaval.




Dam la cuptor la foc potrivit aproximativ o ora, apoi lasam putin sa se racoareasca ca sa se poata taia frumos.




Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Foarte bine suna! Am sa o incerc si eu ... chiar eram in pana de idei pentru picii mei! Merci si pupici pentru idee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arată bine! Te felicit pentru munca pe care o depui.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa incerc si eu. Am facut musaca numai cu cartofi fierti si taiati felii. Cred ca este mai fina si mai gustoasa. Se va presta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ghiocel, intr-adevar e mult mai fina si mai gustoasa cu cartofii piure.Daca o incerci sa-mi spui daca ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am pus ceapa verde.ii da un aspect ...mai colorat

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes