ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 ian. 2010

Ciorba de cocos, cu taitei de casa


Stiu, o sa imi spuneti ca teoretic bors se numeste cel care este acrit cu bos de putina si ciorba cea care este acrita cu orice altceva in afara de bors. Dar cum  de la teorie pana la practia este cale lunga in fiecare zona georgrafica a tarii exista cate o varianta. Asadar, desi acrita cu bors eu o stiu de ciorba si mi se pare total aiurea sa ii zic altfel, deci ciorba sa fie! Carcotasii ii por spune cum vor, la mine-n bucatarie important e sa fie gustoasa, cui ii mai pasa de denumire? 
Pana una alta ciorba de cocos cu taitei de casa  acrita cu bors de putina si asezonata cu leustean verde din belsug este o regina a ciorbelor si daca ma intrebati pe mine e o ciorba cu efect terapeutic atat pentru corp cat si pentru suflet!
Ingrediente ciorba de cocos cu taitei de casa:

tacamul de la un cocos
2 morcovi
1 telina mica
1 pastranac
1 ardei gras
2 cepe
1/2 l bors
200 ml suc de rosii
1 legatura leustean verde
sare, piper 

pentru taitei:

1 ou
faina cat cuprinde





Mod de preparare ciorba de cocos cu taitei de casa:

Spalam carnea si o punem in oala. Completam cu apa. Cantitatea de apa depinde de gustul fiecaruia, unii prefera ciorba mai deasa, unii mai zeama lunga, eu am pus patru litri de apa. Fierbem carnea si adunam spuma care se formeaza.


Dupa ce am adunat toata spuma  adaugam ceapa, ardeiul, morcovul, telina si pastrarnacul tocate marunt. Adaugam sarea si  piperul.


Cand carnea si legumele sunt aproape fierte adaugam borsul si sucul de rosii. Cantitatea de bors poate diferi in functie de cat de acru este borsul si de gustul fiecaruia. Cand ciorba da in clocot adaugam taiteii. Modalitatea de preparare a taiteilor o gasiti dand click aici.


Cand si taiteii sunt fierti oprim focul si adaugam leusteanul verde tocat marunt.


Distribuie daca iti place:

15 comentarii :

  1. si uite asa invata omu' sa gateasca! f buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai retete super delicioase!Daca vrei sa nu mai astepti ptr taitei,bati oul cu putina sare si faina cat sa curga dupa furculita direct in ciorba(adica aluatul sa il lasi moale ).Tine-o tot asa ,esti cea mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. maine o sa incer prima mea ciorba de pui,sper sa reusesc,sunt in olanda si imi este dor de mancarurile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  4. Noroc de voi. ... Nevastamea e la munca si vine diseara asa gaseste ceva super gustos facut de mine cu ajutorul tau....Multumesc din suflet

    RăspundețiȘtergere
  5. Noroc de voi. ... Nevastamea e la munca si vine diseara asa gaseste ceva super gustos facut de mine cu ajutorul tau....Multumesc din suflet

    RăspundețiȘtergere
  6. La noi soția nu mănâncă leuștean pun legătură mica in ciorba și în farfuria mea taiat proaspăt.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am o întrebare, fiind cocos de tara, nu trebuie fiert mai mult?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de cat de tanar/batran este cocosul, in ce conditii a fost crescut, cu ce a fost hranit, etc. Daca este mai batran sigur, va trebui fiert mai mult.

      Ștergere
  8. Arata foarte bine 😋 😋😋😋 !!

    RăspundețiȘtergere
  9. E super bună ciorba. Dar sa faci o supa cu taitei din carnea de cocoș, e nemaipomenita. În arad se face o supa extrem de gustoasă. Mulțumesc pentru rețete.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes