ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 ian. 2010

Chiftelute de cartofi cu morcov



Dupa excesul de sarbatori mai toata lumea cauta sa gateasca mancaruri cat mai usor digerabile. Reteta o am dintr-un numar mai vechi din Practic in bucatarie, si credeti-ma sunt absolut delicioase,nici n-as fi crezut ca din cartof si morcov poate iesi ceva atat de bun, mi-a parut rau ca nu am dublat cantitatea, caci au disparut imediat de pe farfurie. Sunt foarte potrivite si in post.

Ingrediente(pentru 20 bucati)


4 cartofi
2 morcovi
2 linguri unt
2 linguri faina
100 gr pesmet
patrunjel verde
sare, piper

Mod de preparare





Se curata cartofii si morcovul, se taie cubulete si se pun la fiert cu doua linguri de unt (daca tineti post renuntati la unt).




Dupa ce au fiert se scot din apa si se paseaza cu furculita astfel incat sa ramana bucatele micute de cartof si morcov




Se adauga sare, piper, patrunjelul tocat marunt apoi se adauga faina si se amesteca pana se omogenizeaza.




Se iau cu lingurita gramajoare din compozitie, se modeleaza, apoi se tavalesc prin pesmet.





Se prajesc chiftelutele in ulei incins.



Dupa ce se prajesc se scot pe servetele ca sa absoarba excesul de ulei



Le-am servit langa un piure de legume


Distribuie daca iti place:

24 de comentarii :

  1. Multumrsc pentru reteta acum dupa sarbatori chiftelutele cu legume sunt nemaipomenite as fi scapat de smiorcaieli si plansate cazate de cele 3 kg in plus cauzate datorita sarbatorilor... gata voi o vegetariana...dar ma voi putea tine eu cuvant?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ana,uff si eu am pus de sarbatori si la fel ca si tine tare ma tem ca n-o sa ma pot tine de dieta!Ca sa fie si mai dietetice poti sa le prajesti in unt.

    RăspundețiȘtergere
  3. In "casuta" mea, te asteapta un premiu pe care ti-l ofer cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vio... imi place foarte mult blogul tau... felicitari.. si vad ca ai foarte multe retete... inca nu am trecut prin toate... Sper sa fac si eu aceste chiftelute...

    RăspundețiȘtergere
  5. Pare a fi o reteta interesanta. Insa as avea o intrebare - nu pot fi preparate si la cuptor, in locul prajelii in ulei?

    Felicitari sincere ptr tot, ai un blog f primitor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Aveira iti multumesc tare mult,ma bucur ca ti-a placut blogul meu.sincera sa fiu n-am incercat la cuptor dar cred ca ar merge.Ungi tava cu unt si dai la cuptor,cand se rumenesc pe o parte intorci pe cealalta

    RăspundețiȘtergere
  7. daca punea-i la ingrediente si un ou te felicitam pt. reteta dar asa nu pot deacat sa imi para rau ca mi-am pierdut timpul...de ce?pt. ca mis-au desfacut si mi-am facut numai nervi....uffffff

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim nu am pus ou fiindca le-am gatit in post, asa ca oul nu avea ce cauta acolo.Chiar nu pot intelege de ce ti s-au desfacut, ceva nu a fost in regula, precum vezi ale mele nu s-au desfacut absolut deloc si stiu cel putin trei persoane care le-au incercat cu suces.
    Practic e morcov si cartof pasat , plus ca se adauga cele doua linguri de faina care au rolul sa stranga compozitia.
    Poate ai uitat sa pui faina? Chiar nu au cum sa s edesfaca cu faina in compozitie si date apoi si prin pesmet.
    Iar data viitoare o sa te rog frumos sa si semnezi ca sa stiu si eu cui ma adresez.

    RăspundețiȘtergere
  9. Delicioase !! Si garnitura la ele am facut acel orez in stil chinezesc. + ciorbita de legume la care am lasat comentariu. Un intreg meniu am facut de pe blogul dvs. Va felicit pentru el !! :) Tine.ti.o tot asa !!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca sunt bune. Eu le fac cu cartof si morcov crud + 1/2 lingurita de bicarbonat, fara vegeta cu verdeata multa (cozi de ceapa, usturoi , marar, patrunjel), le dau prin faina , le bag la cuptor punanad deasupra un pic de margarina, unt sau chiar ulei. Incercati !

    RăspundețiȘtergere
  11. de doua luni ma aflu in iraq kurdistan si astazi am vrut sa-i fac o surpriza sotului meu care este kurd ,el nu prea mananca carne aici felul principal este orezul si fasolea ,asa ca ...am incercat aceste chiftelute si vreau sa spun ca au iesit delicioase ,eu am pus si un ou pentru siguranta.acum ma pregatesc sa incerc si vinete pane sper sa savureze cu placere mancarea romaneasca eu una sunt incantata de aceste chiftele ,a fost prima oara cand am gatit dupa un site si mi-a reusit.tot respectul stimata doamna!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Le incerc si eu maine :) Nu cred ca e necesar oul, din moment ce cartofii sunt fierti, ou as pune doar daca as face din morcovi si cartofi cruzi, dati prin razatoare, ca aia intr=adevar trebuie legati cu ceva.

    RăspundețiȘtergere
  13. N-am mai avut rabdare pana maine dimineata si le-am incercat acum. Singura diferenta e ca am pus marar in loc de patrunjel (n-am avut in casa) si putin usturoi. Au iesit foarte bune. Cred ca doamna aceea care a spus ca i s-au sfarmat, le-a aplatizat prea tare. Am observat si eu ca daca le fac asa cum fac chifetele din carne, risc sa se sfarme, asa ca le-am aplatizat numuai putin si au iesit excelente.

    RăspundețiȘtergere
  14. Deci astea fara oua nu ies. Reteta a fost testata in seara asta, cantitatile exact la fel, totul urmat intocmai, si da, adaugata si faina !!! Exact ca intr-un comentariu anterior, se sfaramau in tigaie. Indata ce am adaugat 2 oua situatia s-a schimbat radical. Au iesit minunate apoi.

    RăspundețiȘtergere
  15. VIO stii ca am incercat si eu chiftelutele dupa receta ta, prima data mi-au iesit foarte gystoase dar aseara am vrut iar sa le fac si am pus prea multa faina, cum crezi daca am sa mai adaug citeva cartoafe fierte au sa se primeasca?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eu zic sa incerci, cred ca merge, eventual mai adaugi si cartof si morcov.

      Ștergere
  16. reteta nu mai este de post daca legumele se fierb cu unt...

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt foarte gustoase dar te rog mult poate ai si retete cu soia mi_ar prinde foarte bine .Mersi mult

    RăspundețiȘtergere
  18. Da o sa incerc si eu cred ca o sa iasa bun!

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna seara. Cu ce as putea inlocui faina ? Multumesc pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes